Najdi forum

pire krompir

Danes smo imeli za kosilo pire krompir. Moji (veliki) otroci ga imajo zelo radi. Vedno kadar ga “tlačim” se bojim, da ne bom v posodo vlila preveč mleka. Zanima me, kaj storiti takrat, ko ugotoviš (pa je že prepozno), da si dodal preveč tekočine ni pa več možnosti, da jo odliješ. Na srečo se meni to še ni zgodilo, nikoli pa ne veš, kdaj ti ta podatek pride prav.

Ker me na srečanje ne bo, vam želim, da se imate kar se da fino in na proročilo iz prve roke ne pozabite.

Lep vikend!

Jaz ga pustim in obenem mešam na topli oz. rahlo prižgani plošči………nesreče se pač dogajajo……če ne ocediš dovolj vode, ker ne opaziš…..

Pire ima super okus saj nam, če ga zmiksamo z melicami, saj 2 minutki, da vse kepice zginejo….

Hej,Sariko in Kroki!

Nekje je napisano zlato pravilo za pire:ko odcedis vodo,daj spet za trenutek na toplo plosco,da res vsa voda izpari.
Ko je nesreca tu,bi verjetno najbolje pomagal se en kuhan krompir,ki ga seveda nimamo.Tudi sama se tega bojim,ker kaksne konkretne resitve nisem se zasledila.Zato vedno zmeckam in nekaj kosov krompirja pustim na toplemcelih.
Dodajam mleko pocasi in mesam.Ce vidim,da postaja preredko,zmeckam se tisto.Sicer pa se clovek nekako navadi.Tudi od krompirja je zelo odvisno.
Ne prenesem tistega,ki se spremeni v nekak lepljiv klej.Vsec so mi bolj suhi,ki se v ustih brez dodatkov spremenijo v puhasto rahlost.

Kroki,super si,lepo te je bilo spoznati. Obema lep pozdrav z obale,kjer
sije soncek Babi

Babi res je bilo lepo v tvoji – vaši družbi in družbi vaše sestre, res sta 1 A.
ZA jutri sem se ukorajžila in kupila mešane morske plodove (pedoče, kozice, lignje in r.file) in nastala bo rižota po navodilih vaše sestre…… (Jaz namreč ne maram rib in podobnih zadev..in jih ne kuham…a možu na ljubo jutri dan D)….
LP iz Kamnika

če ga po “klasični obdelavi” še temeljito zmiksaš z električnim mešalcem, se takšen problem reši.

Pri nas te bojazni ni – pire delamo namreč s kislo smetano (in margarino). Te pa ne moreš preveč vliti :)).

Joj,Mishika! Prav slisim te,kako to zveni. Tudi jaz rada naredim s kislo smetano,le s to razliko,da se margarine ne dam.Poskusi :))

Lep pozdrav Babi

Hehe, nekje pa se mora poznati, da sem Štajerka, če je bilo to mišljeno ;). Sicer pa dam zelo malo margarine – ravno toliko, da je pire bolj “poln”. Bom pa kdaj poskusila tudi brez, obljubim :)).

Lep večer še želim, mishika

Zivjo!

Tudi jaz delam pire s kislo smetano in z zelo malo margarine, pa nisem Stajerka, haha! Se malo hecam.

No, je pa res, da sem ze hotela vceraj zastaviti vprasanje, a nihce ne dela s kislo smetano in margerino, in, ali je to popolnoma zgresen recept in z mlekom bolje uspe in je boljsega okusa!

No, zdaj vem, da nisem edina pristasica “redilnega” pireja, haha!

Vesna, nisi edina. Tudi pri nas kisla smetana in margarina ali pa kar maslo v zadnjem času, ko toliko govorijo o škodljivosti raznih light variant. Mleka ne uporabljamo, ker nimamo radi redkega pireja, pa še kisla smetana da boljši okus. LP Daša

pire krompir delam z malo /toplega/ mleka,maslom in zlico kisle smetane. nikoli ga ne miksam. lp petra

Tudi meni se zdi ,da zmiksan krompir postane lepljiva zmes.

tocno to,martina! sama se zelo “izogibam ” miksanju-nasploh! recimo-narezan petrsilj in cesen s palicnim mesalnikom se sploh ne more primerjati s stistim narezanim “na poluautomat”!!:) lp petra

Hej,Mishika,nisem mislila niti toliko na akcent,ceprav je taaakooo simpaticen,bolj se na tvoj nasmeh in odlocne besede.Bodi pridkana kot znas ti. Pozdravcek Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close