PIRE krompir
No ja, za tekoč pire krompir bi morala zliti v posodo veliiiiiko mleka, tako da je praktično nemogoče, da se ti to zgodi po nesreči.
Pri nas doma smo vedno delali bolj gost pire, moj fant ima pa raje redkejšega. Tako pač njemu dolijem malo več mleka. Pride bolj pocasto in po obliki ni podobno pire krompirju, okus je pa skoraj enak. 🙂
Meni se je enkrat zgodilo, da sem vlila preveč mleka v krompir…hja, nič kaj lepo ni izgledalo, pa je bil vseeno dober.
Je pa tukaj dostikrat problem v tem, kakšen kromir uporabljaš. Tisti bel je že sam po sebi nekoliko bolj pacast in rabi malo mleka..tisti rdeč pa mi popije mleka, kar ga vidi, pa ne morem nikoli doseč, da bi bil pire tak, kot je treba. Tako da: beli krompir za pire, rdeči za njoke. In je mir.
Jaz pa za vsak slučaj pustim nekaj krompirja na stran (ker imam zelo picajzlastega moža – hoče pire točno določene gostote).
Potem pa krompirju v skledi dodam mleko, sladko smetano (za kuhanje), maslo ini zmiksam. Če je slučajno premalo gosto imam tako možnost situacijo rešiti tako, da dodam še tisti krompir, ki sem si ga za vsak slučaj dala na stran. Dodam torej krompir in ponovno zmiksam.
LP
L.
Najboljse je, ce krompir stisnes s “preso” za krompir, nato pa dodas malo mleka (seveda vrelega) in masla, ter dobro pretlacis. Nato pa, ko to dobro pretlacis, vzames kuhalnico in dolivas mleko, dokler ne dosezes zeljene gostote, s kuhalnico pa dobro “vtepas” mleko v pire. S tem bos dosegla (poleg zeljene gostote) tudi zelo penast pire krompir, ki se kar topi v ustih….poskusi, rezultati so presenetljivi.
Forum je zaprt za komentiranje.