Najdi forum

PIRE krompir

Prav danes sem za kosilo naredila pire krompir, ko sem ga redčila, sem se vprašala: Kaj bi naredila, če bi v krompir ulila preveč tekočine in bi bil preveč tekoč. Sploh si nisem znala odgovoriti, zato naprošam vas, če se vam je že kdaj to naredilo, kako ste rešile kosilo oz. korompir.

Jaz v pire ne vlivam nobene tekočine. Moj pire je sestavljen iz krompirja, margarine rama z okusom mleka, in kisle smetane, ter seveda soli. Za okus pa včasih dodana kakšna začimba. Ali je to česen, ali čebula, ali drobnjak ali pa kaj drugega.
Če pa ga ostane preveč so naslednji dan super svaljki.

No ja, za tekoč pire krompir bi morala zliti v posodo veliiiiiko mleka, tako da je praktično nemogoče, da se ti to zgodi po nesreči.
Pri nas doma smo vedno delali bolj gost pire, moj fant ima pa raje redkejšega. Tako pač njemu dolijem malo več mleka. Pride bolj pocasto in po obliki ni podobno pire krompirju, okus je pa skoraj enak. 🙂

Meni se je enkrat zgodilo, da sem vlila preveč mleka v krompir…hja, nič kaj lepo ni izgledalo, pa je bil vseeno dober.
Je pa tukaj dostikrat problem v tem, kakšen kromir uporabljaš. Tisti bel je že sam po sebi nekoliko bolj pacast in rabi malo mleka..tisti rdeč pa mi popije mleka, kar ga vidi, pa ne morem nikoli doseč, da bi bil pire tak, kot je treba. Tako da: beli krompir za pire, rdeči za njoke. In je mir.

Če se meni to zgodi dam skledo s pirejem nad ogenj in grejem toliko časa da odvečna tekočina izhlapi, pa je ( umes morašn seveda fino mešat, da se ti pire ne prismodi.

Seveda je to le izhod v sili, raje počasi dolivaj mleko, pa bo.

Lala

Jaz pa za vsak slučaj pustim nekaj krompirja na stran (ker imam zelo picajzlastega moža – hoče pire točno določene gostote).
Potem pa krompirju v skledi dodam mleko, sladko smetano (za kuhanje), maslo ini zmiksam. Če je slučajno premalo gosto imam tako možnost situacijo rešiti tako, da dodam še tisti krompir, ki sem si ga za vsak slučaj dala na stran. Dodam torej krompir in ponovno zmiksam.
LP
L.

Če naredim preredek pire, dam vanj za nekaj minut kos kruha, ki popije tekočino. Drugače je pa pire najboljši takle: samo krompir in kisla smetana. Super!!!

Najboljse je, ce krompir stisnes s “preso” za krompir, nato pa dodas malo mleka (seveda vrelega) in masla, ter dobro pretlacis. Nato pa, ko to dobro pretlacis, vzames kuhalnico in dolivas mleko, dokler ne dosezes zeljene gostote, s kuhalnico pa dobro “vtepas” mleko v pire. S tem bos dosegla (poleg zeljene gostote) tudi zelo penast pire krompir, ki se kar topi v ustih….poskusi, rezultati so presenetljivi.

jaz imam vedno eno vrečko instant pire krompirja na zalogi, ker je to pri meni kar praksa, da vlijem preveč mleka. Nato gostim z malo instant pire krompirja in je vse ok…..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close