PIRAN- BENETKE
V večini poslušam, da se odpravljajo v toplice, mene niso nikoli prepričale. Odločno preveč dolgčas.
V mislih imam eno dnevni izlet iz Pirana v Benetke, z ladjo. Zanimajo me izkušnje vseh,ki ste že bili! Je izlet zanimiv, lušten, kakšno ste imeli vreme,kaj vam ni bilo všeč…
En dan prej bi se odpravili v Piran, tam prespali, zjutraj odšli v Benetke, potem prespali še eno noč in potem domov.
Seveda pa navijam,če se kdo najde,ki se mu da napisati kaj zanimivega so do sedaj počeli prvi teden maja!!!!!!!!!!
Aha, toplice me res ne zanimajo.
pred dobrimi 13 leti sva odšli s prijateljico s katamaranom v benetke. mene je očarala sama vožnja do tja. imela sem le smolo, ko je sonce sijalo tako bolj izza oblakov ob 10. zjutraj, da si nisem mislila, da me bo tako opeklo, saj sem bila zvečer po obrazu, rokah in nogah čisto zapečena. ha ha. sem smešno zgledala, ko kuhan rdeči rak.
same benetke pa, ker sem jih že prej videla so mi bile všečne tudi brez pustnih mask. imeli smo še nekaj vodenih stvari, tako da sem še kaj novega zvedela.
pa nikar ne hodi na kofe na markov trg, ker so zelo zasoljene cene (vsaj bile so takrat). zraven ti dajo še kaj za grickati, ampak ti to tudi zraven v ceno vštejejo.
Sama sem lani otroka peljala z avtom. Ravno tako smo prespali na naši obali, zjutraj pa do Benetk. Vožnje cca uro in pol – res, da rada drvim 🙂 – v Mestrah smo parkirali (kar na nekem gradbišču in upali, da nas ne zasačijo; parkirnina v garažni hiši v Mestrah je visoka, v Benetkah pa sploh oderuška) in se v mesto odpeljali z vlakom (1 EUR po osebi). Potem pa nekaj ur sprehoda po Benetkah, z listi o zgodovini in zanimivosti Benetk, ki sem jih doma sprintala.
Za nas je pač pomembno, da je izlet poceni, sicer si ga ne bi mogli privoščiti – za italijansko avtocesto in vlak sem porabila cca 20 EUR in to je bil naš edini strošek. Malica pa iz nahrbtnika. 🙂 Aja, otroka sta bila stara 13 in 11.
Kaj početi v Benetkah, naj te ne skrbi – hodiš, gledaš in uživaš. 😉
V Piranu pa isto, mesto je čudovito, akvarij vedno znova zanimiv, meni je všeč še sprehod po Izoli, do Simonovega zaliva. Pa mine dan, uh, še prehitro! 😉
Kako je pa z ladjico pa žal ne vem, a zagotovo vam ne bo hudega. 🙂
Uživajte!!
Mi smo bili pred uf veliko leti ravno za prvi maj – takrat je šel iz Izole. Imeli smo krasno vreme v obe smeri (jaz sem drugače z ladjami, čolni, pedolinčki in ostalimi vodnimi plovili bolj na daleč), tako da sem preživela brez posebnih napadov česarkoli – v Benetkah smo se pa pasli čisto po svoje. Jaz sem bila že prej 2 x tam, tako da sem kar poznala (itak se pa zgubiti ne moreš), otroka sta tudi uživala, sparing partner pa tudi – recimo.
Je pa res, jesti in piti na Markovem trgu ne, ker boste bankrot, pa ogromno ljudi naj vas je prestraši, pa smrdeča voda v kanalih tudi ne. Je krasen izlet, vendar je fino, če veš že prej kaj več, potem je potepanje res lahko prosto – drugače je mogoče bolje, če greste z vodičem.
Otroci so pa stari koliko? Ker za prav majhne ne vem, če je zanimivo.
Razmišljala sem o kekčevi deželi,škratovi deželi,kopanje v hotelu,izlet na Bled, kak easy pohod… Za vikend
Me pa zanimajo Škocjanske jame,kolk časa se hodi notri. Če bi se odločili za Lipico,pa mal morja,pa jamo. Otroka oba jahata,pa bi lahko vikend paket vzela,vključno z jahanjem. Neki razmišljam….
Forum je zaprt za komentiranje.