pira
Kot rižoto zagotovo. Drugače kot prilogo, saj veš, del družine viha noske, pa da potem ni vse zmešano na krožniku oz. da imajo možnost izbrati kaj drugega.
Kot prilogo čisto enostavno: na maščobi popražiš nasekljano čebulo (lahko tudi panceto ipd.), gor kuhano piro, dodaš ljube začimbe (česen, peteršilj, sol, poper…). Malo pustiš, da se prepoji.
In potem seveda še kot močno solato, z nakockano zelenjavo, feta sirom, trdo kuhanim jajčkom… Kakšne lažji preliv, jogurtov ipd.
Zanimiv okus.
LP Mimi
Ne, nič je ne močim, kot nobene kaše ne.
Je pa malo razlika, kakšno piro imaš. Tašča je na enem upokojenskem izletu v nekem mlinu cel avtobus naštimala, da so vsi kupili pirino kašo, ker da je tako super, se skuha v 20-ih minutah in tako naprej. Potem so jo vsi preklinjali, ker ni bila kuhana niti v eni uri. Jaz sem sama pri sebi zaključila, da je pirina kaša, ki jo kupiš v škatlici od Nature ipd., že nekako obdelana, predparjena (podobno kot 10-minutni riž, kuskus ali instant polenta). Tista kaša iz mlina je bila čisto natur in seveda se je kuhala temu primerno dalj. To je samo moje razmišljanje…
LP Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.