Najdi forum

danes sem prvič v življenju jedla to pozabljeno žitarico. Ker mi je bila že samo kuhana zelo všeč – imate kakšne recepte? Po možnosti praznične 🙂

T.

Morda ti ne bo všeč, ker ti ne bom postregla s prazničnim receptom, pa kljub temu. sama s pirinim zdrobom večkrat postrežem za zajtrk svojemu razbojniku, v katerega zamešam narezano mešano suho sadje (suhe slive, fige, marelice, rozine, datlje ipd.), oreščke ali pa kakšno sveže zmečkano banano ipd. Zadevo pospravi na mah tako mu je všeč, če pa kaj ostane se pospravljanju vsebine krožnika veselo pridruži še mami.
Pozdrav
Meta

Hej Tinkara!
Piro uporabljam ze kar dolgo in v nobeni mojih knjig ni kaksnega posebnega recepte,niti v vege knjigi.Zgleda,da bom morala spet kaj dokupiti.
Stvari sem se lotila po soji presoji in sicer po navodilih za ajdovo, jecmenovo, proseno kaso in kuskus.In te recepte prirejam.

1. Rada jo imam v zelenjavni minestri z dodatkom lece-jaz temu recem
“Prezrte zitno strocne dobrote”. Kot bi kuhala jecmenko z vsemogoco zelenjavo.

2.Skuham in vanjo vmesam na zaru ali v voku popeceno in malo zduseno
zelenjavo:por,rumene in rdece paprike,bucke,melancane,cebulo…seveda ingver,olive in se kaj.Potem olivno olje,malo limonce,lahko soya sos,malo sira in zacimbe.To je lahko tudi priloga se k cemu.

3.Sem tudi ze naredila kot peceno kaso: kuhani piri dodala maslo,sir in polila s kislo smetano in v pecico.
Mogoce bom enkrat poskusila narediti pravi narastek.

4. Star kruh za v polpete(mesne ali zelenjavne) rada zamenjam z ovsenimi kosmici;ce jih nimam,dam za vezavo kuhano piro.
Moznosti je veliko.Le vprasanje,komu je kaj vsec.

5.Rada imam tudi juho iz ajdove kase.Zamenjava s piro se kar ponuja.

Jutri bos dobila od frumovk verjetno kaj vec. To so le moje izkusnje.
V bistvu gre za zamenjavo zitaric (tudi riza) in potem samo eksperimentiram.

Je bila festa OK? Nasa supeeer,vsaj zame in sestro,otroci pa neverjetno
pridni in veseli!So te mamice res vzgojiteljice in pol.

Bom vesela,ce sem kaj v pomoc. Lep pozdrav z obale Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close