Najdi forum

V bistvu me zanima samo to ali lahko piro (celo v zrnju) skuham tudi v mleku (npr. kot proseno kašo, riž…) na embalaži je namreč osnovno navodilo, ki narekuje kuhanje v vodi. Nameravam namreč napraviti pirin narastek podobno, kot narastek iz prosene kaše ali rižev narastek. Dobrodošli nasveti in recepti. Se že vnaprej zahvaljujem!!!

LP Štajerc

Ne vem, zakaj ne bi šlo. Saj tudi riž lahko kuhaš v mleku in vodi.
Ni pa nujno, da za narastek piro skuhaš v mleku, lahko tudi na vodi. Jaz za proseni narastek proso vedno kuham v vodi, pa je tudi dobro.

Vsekakor pa poročaj, kako je uspelo, tudi jaz imam še nekaj pire, pa bom poskusila še sama.

LP

do sedaj sem piro vedno kuhala na vodi. verjetno jo lahko tudi v mleku!? zakaj pa ne? lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close