Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pinje in pinjole

Pinje in pinjole

Hej!

Na oddaji Sozitja sem gledala naso obalo s pinjevimi drevoredi. Veckrat tam nabiram pinjole ( sicer ne ob glavni cesti) . Najraje pri Krki v Strunjanu.
Tako lep je ta koscek nase Slovenije:)

Biolog, ki je razlagal, je Robi – moj bivsi ucenec, potem kolega na soli in naravovarstvenik ; zdaj clan biolosko pomorskega instituta v Piranu. Zelo se trudi za ohranjanje zivljenja na mokriscih ob obali, ki so ze skoraj izginila.

Sem kar ponosna:) Ste videle, da pinjole dodamo tudi v ze kuhan caj? Za primorske potice pa so skoraj nenadomestljive.

Zivljenje v terariju z vsemi tistimi ” kacicami”:) sem pa ze tezje gledala.
Ampak tisti varan, ki so ga kar pustili zavitega v vreco na pragu, se mi je kar zasmilil. Kot najdeno dete.

Zdaj si bom skuhala caj in dodala 5 pinjol:)) Lep vecer Babi

Babi, tole je pa tako, kot bi mojo mamo poslušala – “A vidiš, tega sem pa učila”….. “Lej, ta je bil tudi moj učenec!” …. “A veš, da je bila tale moja učenka?” … :)))))

In vem kako ti je. Res.

In vem kako so dobre pinjole. Njami!:)
Kot otroci smo jih nabirali v drevoredu, ko se spuščaš v Portorož. Žal je sedaj toliko prometa, da naši otroci ne poznajo tega veslja:(

V katerikoli čaj?

Gledala in se v živo spominjala tiste ceste z drevoredom ;-)).

Zelo lep prispevek, pravzaprav je ta oddaja ponavadi cela zares poučna in zelo gledljiva. Ena redkih na RTV SLO.

Babi ob gledanju sem prav razmišljala kje ti nabiraš pinjole – zdaj vem ;-))

Nedeljski pozdravček!

A pinjole so afrodiziak?
Prebrisane Primorke, da možičkom iz njih pečejo potičko :)))

Jaz sem to prvič slišala v tej oddaji, ampak primorke očitno vedo kaj delajo ;-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Pinjole so najboljše. Ko vidim, da moj mož vzame kozarec z njimi, vem, da bom jedla najboljši pesto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close