Pingvin rezine
Danes sem delala tele pingvin rezine:
katastrofa, krema se mi ni strdila. Kot je navedeno sem želatino zmešala z nekaj mleka in nato dodala preostanek in skupaj s smetano poskušala stepati, a smetana se ni niti slučajno strdila. Iz obupa sem smetani dodala še krem fix, a tudi ta ni pomagal.
Potem sem po biskvitu pač polila kar je nastalo, položila nanj še drugi del biskvita in še po tem polila nekaj kreme in na to dala čokolado, ki je res fantastična.
Saj je zelo dobro, a na pogled nič kaj mikavno.
Tole bi rada ponovila, a kaj naj naredim s kremo?
Ima katera kakšen drug recept ali dela kremo kako drugače?
A ja, pa še to, dala sem pol rastlinske in pol navadne, pri nas smo pripadniki navadne mlečne smetane in nam rastlinska ne ugaja. Bi bil mogoče tu vzrok?
Krema se (vsaj po mojem mnenju) ne strdi, ker v receptu piše, da najprej zmešaj tekočo smetano z mlekom in želatino in šele nato stepaj.
Če si pogledala spodaj mnenja, si videla najino debato z Zalo. Obe delava (po nekem drugem, Zalinem receptu) na drugačen na čin – najprej smetana (stepena), ki ji premešaštekočino z želatino.
lp
Hej vsem!
Samo 2 stvari bi spremenila pri tem receptu:
1- uporabite samo živalsko smetano (npr. svetlo modro od pomurskih mlekarn, alpsko…) ali pa 3/4 živalske in 1/4 rastlinske smetane! Res bo boljši
2-izpustite šlag peno
Pa še tole: da ne bo katera presenečena, tele pingvin rezine pridejo precej visoke -so istih dimenzij kot kremšnite! Če hočete nižje, dajte kakšno jajce manj v biskvit in zmanjšajte količino kreme! Uporabila sem pekač cca 30×45 cm…….
Saj veste, da tako tankega biskvita, kot ga imajo v tistih kkupljenih pinguin rezinah, doma ni mogoče spečt….
Zares dobro mi je uspel tudi vmesni preliv iz čokolade, ki se namaže na prvo plast smetane, nato se spet namaže z drugo plastjo smetane in drugim biskvitom….Manner jedilna čokolada me ni še nikoli razočarala, zato vsem svetujem uporabe te!
!!!ko boste namazele prvo ploščo biskvita s prvo polovico kreme (lepo ravno mora bit namazano) DAJTE PEKAČ Z BISKVITOM IN SMETANO ZA 1 URO V ZAMRZOVALNIK – POTEM SE SMETANA LAŽJE MAŽE 🙂
LP
Zdaj sem pa spet malo zmešana.
Biskvit in čokolada sta tudi po osnovnem receptu čudovita. Le krema je bila več kot kritična.
Skuto pa uporabim?
torej za kremo: 0,75 smetane, 15 dag sladkorja, 3 dcl mleka, 3/4 vrečke želatine, 1/2 kg skute.
Na kratko: želatino raztopiš z nekaj mleka, po nekaj minutah to dodaš toplemu mleku. Stepeš skuto in smetano posebej, na koncu zmešaš še skupaj in temu dodaš še mlečno zmes. Prav?
Delala sem pingvin rezine iz kulinarike točno po receptu in so mi krasno uspele. Malo me je bilo strah zaradi želatine, ker zelo nerada delam kreme z njo, vendar je bil strah odveč. Pa še nobenih obiskov nismo imeli, da bi se lahko pohvalila z izdelkom.
Tamara, kaj pa če je bilo z želatino kaj narobe.
med gornjimi naslovi / receprti, sem včeraj naredila tiste po receptu MimiNovak……super je uspelo!!!! Krema je fantastična- všeč mi je, ker ni sladka- sem pa stepla alpsko smetano, dodala meko in želatino po receptu- res sem mislila, da se krema ne bo strdila- toda prav lepo se je po hlajenju v hladilniku!
Hvala za recept!
LP…Andreja
Forum je zaprt za komentiranje.