Pilgrim…Retrospektiva
Enka, hvala za vprašanje;
samo da ne bova kregana zaradi oglaševanja;)
včeraj zjutraj ob nekako tej uri sem založbi vrnil lektorirano in korigirano ter z moje strani pregledano verzijo. nekaj problemov je imela založba z avtorjem, ki ni bil najbolj vešč uporabe wordovih možnosti pregledovalnika in sledenja sprememb in podobno, a sem se potem potrudil in upam, da je na Sanje prišla prava verzija dokumenta.
s pregledom korektur sem imel tri dni kaj delati, vse je bilo rdeče in rumeno podčrtano (smajli, ki zardeva), na koncu sem videl, da je oseba, ki je korigirala besedilo (in tu in tam svetovala še kaj), opravila veliko delo in nemalo prispevala k berljivosti teksta, da vejic in podobnega sploh ne omenjam.
vsekakor si tako jaz kot založba želimo, da bi nam uspelo pristaviti skledico novoletni nakupovalni mrzlici, kaj več pa žal ne vem. tu so še končne korekture besedila, pa celotno postavljanje teksta z vstavljanjem petih slikovnih delov, pa ureditev avtorskih pravic za eno od umetnin, reproduciranih v knjigi, pa izdelava naslovnice in kar je še takega. tisk na koncu je še najmanj, stroj svoje izvrže v nekaj urah.