piknik
Tudi jaz pripravljam piknik, vendar le za 14 ljudi, tako da bo malo lažje.
Za premostitev lakote, bom en dan prej že doma spekla sv. reberca in jih ponudila skupaj z raznimi solatami. Med tem časom bomo lepo počasi pekli na žaru čevapčiče, ražnjiče , habice in kotlete, zraven pa še kuhali kotlič.
Kar se tiče solat, ne bom nič komplicirala. Naredila bom šopsko solato, posebej pa še narezala paradižnike, kumare, papriko in čebulo.
Od sladic bom spekla jafa kocke ( torte ne morem, ker je nimam imeti kje na hladnem), orehovo ledeno potico in kekse.
Upam samo, da bo v soboto lepo vreme, sicer piknik odpade.
Lep pozdrav.
Prejšnji teden sem imela jaz tako zabavo za 40 ali še več ljudi. Za meso na žaru se nismo odločili, ker je preveč zamudno, predrago in se ne utegne dovolj hitro peči. Naredili smo golaž iz srnjaka, zraven pa polento. Kasneje sem ponudila self service – narezek, francosko, bakala, sire, polnjena jajca, paradižnik. Še kasneje pa sem spekla še pitulice, ki sem jih že prej pripravila. Na mizah pa je bilo ves čas pecivo. Vse ostalo je bilo pri posebni mizi, kamor so si morali sami postreči. Najbolj so mi bile odveč pitulice, saj mi je pečenje vzelo veliko časa. Bolje bi bilo, če bi jih spekla prej in potem samo pogrevala. So pa požele veliko pohval, kot ponavadi.
Pa lepo praznujte.
K mesu na žaru se odlično poda tudi pasulj ali, še bolje, prebranac (magari Etin). Tudi različno zelenjavo lahko spečeš na žaru, da o gobah ne govorim.
Za poobedek pa lahko ponudiš sveže sadje ali pa sadno solato, ki jo tudi pripraviš vnaprej. Če jo postaviš na mizo v polovicah lubenic, pa še fino izgleda.
LP, Astra
Vedno zažgejo slani štrukeljci, postrežem jih na začetku, da se lažje pije.
SLANI ŠTRUKELJCI
testo:
70 dag moke
3 žlice sladkorja
0,5 l mleka
kvas
Zamesi in naj haja. V treh delih razvaljaj v pravokotnik, ga namaži z nadevom, zvij, namaži po vrhu z beljakom, razreži na štrukeljce in speci v srednje vroči pečici, da porumeni.
nadev:
1 margarina
3 žličke soli
3 rumenjaki
(zmešaš, da je čimbolj enotno)
Miranda
Forum je zaprt za komentiranje.