piknik
Recimo bučke narežeš na cm na debelo in eno stran popešeč, obrneš na drugo stran, namažeš s kajmakom in nanjo položiš sir, posuješ z origanom in to je to. zelo okusno. Če pa tudi sira ne jejo, pa samo popečene bučke.
Pol recimo papriko prerežeš na pol, jo očistiš. vanjo ubiješ eno jajce in vse skupaj položiš na žar. Ko je jajce pečeno, postrežeš. Če ne jejo jac, pa samo pečene paprike.
Neolupljene banane vržeš na žar. ko so vse rjave, jih vzemš dol, olupiš, posuješ s prepraženim sezamom in poliješ z medom.
Kruh namažeš z zeliščnim maslom in popešeč.
Če jim boš postregala vse to, bojo siti.
Prvič: pobrskaj malo po tem forumu, ali pa po straneh Kulinarične slovenije.
Drugič: nekaj predlogov: melancani, bučke, paradižniki, obvezno paprika in seveda krompir, na rezine narezana trdo kuhana polenta (predhodno skuhaš in ohladiš in vliješ v pravokotni model, ko je ohlajena, narežeš na 1 cm rezine in popečeš). Na vse to lahko pred koncem pečenja dodaš sir, koruzo… A ja, pa nekaj najboljšega, kar lahko vegetarijanskega spečeš na žaru je narezana čebula, rahlo posoljena.
Resnično ti pripoorčam, da pobrskaš po forumu, saj je bilo o tem že mnogo napisanega in verjemi, da se nam ne da ponavljat.
Forum je zaprt za komentiranje.