Najdi forum

Piknik uspel

Zdravo!
Naj se malo pohvalim.. No, mogoče bo še kateri drugi prišla ideja prav..
Včeraj smo imeli piknik. Moj jedilnik: za predjed pitulice in slane palčke (kao grisini), potem je bil “kotel sožitja” (recept v reviji Dober tek),stročji fižol v solati, makaronova solata (tuna, paradižnik, mocarela, por) in riževa solata /paradižnik, paprika, kisle kumarice, sir, por, kuhan pršut/, čevapčiči, batki, perutničke in vratina, česnova omakca, bučkini polpeti, bučke na žaru, krompir in domač kruh (2 vrsti). Za posladek je kolegica prinesla lubenico, v kateri je bilo malo vodke.

Super je uspelo.
LP

ooo, to je pa bil piknik z veliko P !! kaksna posebna priloznost ? mi smo ga tudi vceraj imeli,a nas je bil prava skromnost v primerjavi z vasim ! 🙂 mi smo imeli telecje zrezke, piscancja bedra /t.j. krace/,malo cevapcicev, bucke….pa mesano solato zraven in pa kupljen kruh ! 🙂 za posladek sladoled prelit z borov. dzemom. lp petra

se nekaj…seveda sem sla takoj pogledat v dober tek za “kotel sozitja” :)) odpirajo se samo doloceni recepti…na zalost se prav ta ni !!! nam lahko zaupas recept !?? lp petra

je morda tale?

Ja, tale link je pravi. Okus je neobičajen, vsi so ga hvalili. Kuhala pa sem v kotliču zunaj, kar že samo po sebi da čudovit okus.

Petra – z možem sva praznovala 20. obletnico ( no, praznuje lahko le on – he, he, čeprav trdi drugače) in sva imela povabljenih okrog 40 gostov s tem, da so hodili po “intervalih” od 13. pa do 18. ter obsedeli do 10. zvečer. Z mojim pa sva potem, ko sva za silo pospravila, meditirala ” pod brajdo” do polnoči.

Eh , tale dež se kar prileže.. lep dan

Tinkarca, vse pohvale za piknik, zeloooo sta se potrudila (kdor zna pač zna).

Mene pa zanima če imaš ti tole posebno izdajo revije Dober tek – Jedi iz žara in če se jo splača kupiti? Že hiter pregled vsebine povzroča reakcijo slinjenja ;-)). No, zanima me tvoje mnenje, če je v redu revija (sicer je cena zelo ugodna se mi zdi).

LP
d.

ja, ta reakcija slinjenja je bila tudi pri meni vceraj prisotna,ko sem brskala po internetu !:)
tinkarica,iskrene cestitke- predvsem tebi- da si izdrzala :! :))
no,pri meni je ze bilo 25- pa se vedno teptam to zemljo 🙂 lp petra

Bok!

Hvala za želje..

Ja, revija je kar v redu – zelo pestra vsebina od zeljenjave, govejih, svinjskih in ribjih jedi, jedi izpod peke ter tudi teh iz kotla. Na koncu so omakice ter marinade. Sodelavke so si kopirale zanimive recepte, vendar je bolje, če vidiš zadevo tako iz revije. Verjetno bom malo prakticirala, kadar bomo bolj v družinskem krogu in če bo vreme, seveda.. Moja ” letna” kuhinja namreč še nima strehe in je letos bolj redko uporabljena.. V reviji pogrešam edino solatke – te pa so v eni Lisi, ki je tudi namenjena jedem iz žara.

Lep dan!

Hej!

Kot je rakla petra….piknik z velikim P.

Pa to nekaj pomeni, ker nasa petra se pri svojem imenu ne napise velikega
P:))) Obema lep pozdrav in se veliko takih piknikov Babi

Tinkarca!
Z možem sva se danes popoldan pogovarjala o našem pikniku v soboto…in sem malo že premišljevala kaj bo na mizi….pitulice ne morejo biti, so že nekajkrat bile v različnih podvariantah, pa me je navdušil ta tvoj kotel.
Zaupaj mi za koliko oseb zna biti ta recept!
Nas bo cca 14 ljudi.
Zraven sicer tudi žar….
Hvala za odgovor!

Zdravo!

Jaz sem malo “pojačala” in sem dala vseh sestavin več, tako, da je bil 12 – litrski kotel skoraj poln. Da priznam, sploh nisem tehtala. Kar po občutku. Tudi smetane sem dala manj in moke, ker sem pretiravala s porom in čebulo. Dobro je to, da je “užitno” še kasneje. Jaz sem ostanke dala v skrinjo in bo za kakšno kosilo.

Upam, da sem kaj pomagala. LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close