PIKNIK – KAJ PONUDITI
Naslednji teden bomo imele doma piknik – praznovanje rojstnega dne.
Kaj ponudite vi, ko imate piknik.
V mislih imam nekako tako:
Najprej pršut in zraven seveda paše narezana melona.
Potem bomo pekli meso skupaj s čebulo in papriko na žaru in čevapčiče.
Zraven mislim narediti hladno pašto (s tuno in zelenjavo) in kakšno drugo solato.
Delali bomo tudi kalamare na žaru. Kaj ponuditi zraven kalamarov? Kakšno solato?
Kaj bi še vi ponudile?
Seveda bodo potem še sladice, torta, sorbet.
Punce, mi zaupate vaše ideje oziroma izkušnje.
Lp Urša
Uuuu, škoda da ne pridem na tale piknik.
Ni kaj dodati. Naredila boš vse in še več. Edina ideja, ki mi pade na pamet je ta, da bi mogoče to pašta solato lahko dala v izdolbene paradižnike, ker potem to super izgleda (kot je opisala Babi v solati za poletne dni oz. nekaj podobnega, le da je tam riževa solata), samo tako še malo za dekoracijo.
Želim vam veliko zabave, pa dober tek.
Čisto za idejo :
Prejšno soboto je teta priredila piknik za RD zabavo in kaj je postregla :
malo morje solat : mehiško, korenčovo, francosko, fižolovo, paradižnikovo + papriko in čebulo,……
krožnik pršuta in feta sira, sirovo ploščo, namaze, omake za k mesu, pohane malancane in bučke, mesna pita…..
kruh….
kaj je bilo iz žara: čevapčiči in kotleti, lepo počasi, se je cca. 20 oseb (in nekaj otrok) najedlo in meso skoraj ni prišel na vrsto….vsi so bili veseli spremembe piknika,
za sladko je bilo : štrudel iz buč, domači piškoti, pehtranova potica, čokoladna torta in veliko sadja
Vsak (razen otrok) je dobil nekaj kratkega za začetek (Rožičev liker, Sivkin liker), vino in sokovi tekli v potoku, jedi je bilo po št. veliko količinsko pa po 1 skledo ali 1 krožnik največ tko za 6 os.
Ursa,tudi jaz bi se povabila! Ker imam rada jajcevce,bi mogoce se to dala
na zar in vse(cebulo,paprike,jajcevce dala v ze narejeno marinado
(olivno olje,cesen,petersilj,poper,sol in malo kisa ali pa tudi ne,pa se kaksna tebi ljuba zacimba).Tudi h kalamarom prija.
Ce zelis,lahko pogledas na post Moj najljubsi poletni kroznik – Babi,kjer so polnjeni surovi paradizniki,ki tudi prijajo h kalamarom.
Imejte se skrajno lepo in popijte se na zdravje tistih,ki nas ne bo zraven.
Slavljencu pa naj naj Babi
Forum je zaprt za komentiranje.