Pikaču torta
Ali mi lahko katera pomaga.
Hčerka si za rojstni dan želi Pikaču torto, sedaj pa me zanima kako naj naredim rumen preliv za torto. Oz s čim naj jo prelijem.
Če pa katera ve, kje bi jo lahko kupila, bi bila pa tudi vesele. Samo ne po kaki astronomski ceni. ( Baje je nekje po 10.000 sit, toliko na žalost ne moremo dat).
Hvala!
Jasmina
Priporočala bi dva načina. Pri obeh najprej spečeš pravokoten biskvit in iz njega izrežeš obliko pikačuja (se pravi malo na robovih zaobliš – v veliko pomoč ti bo ta link:
).
1. – Celo torto najprej namažeš z rumeno smetanovo kremo (glede jedilnih barv glej link
)
– za ušesa uporabiš del biskvita, ki si ga odrezala (prav tako namažeš s smetano)
– rdeča lička npr. iz marcipana, ki ga obarvaš
– oči iz mase podobne rumovim kroglicam (narediš iz ostankov biskvita – seveda če je ta čokoladen)
– ostale konture pa narišeš s temno obarvano smetano (ali pa čokolado, če naslednja varianta uspe: stopiš čokolado in jo daš v tubico za smetano – upam, da ne bo pretekoče)
2. Kupiš marcipan ali sladkorno maso (o tem se je že veliko pisalo) in ga/jo obarvaš z jedilnimi barvami in s tem obložiš celo torto (pač posamezne dele obarvaš vsakega posebej in oči, lička, usta… polagaš na rumeno osnovo.
Če pa želiš torto na vsak način preliti, pa priporočam, da skuhaš vanilijev puding v zelo rumenem soku (kakšni oranžadi, brez mehurčkov seveda) – lahko pa puding skuhaš kar v mleku in dodaš malo rumene jedilne barve, da bo barva bolj intenzivna. Pudinga (praška) v vsakem primeru dodaj malo več kot piše na embalaži, da se bo lepo strdil in na vsak način prelivaj zelo hitro…
Upam, da ti bo kaj v pomoč. Sicer pa samo vprašaj, če česa ne razumeš. Nemci bi rekli: auf gutes Gelingen :).
Forum je zaprt za komentiranje.