Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pijača kefir

pijača kefir

pozdrav

pred leti mi je sodelavec dal tiste gobice – kefir in navodila za izdelavo pijače. Spomnim se, da mi je bila pijača ful všeč in da sem tiste gobice, ki se sproti množijo, skupaj z receptom z veseljem podarjevala naprej.

Zadnjič pospravljam omaro in najdem recept za izdelavo pijače, toda ali ima kdo kefirjeve gobice – kulture?????? Z veseljem dam recept vsem, ki ga potrebujejo, oglasijo pa se naj tisti, ki imajo kefir.PS Ta pijača je res zdrava in zelo cenena.

lp nataša

Že na več forumih sem brezuspešno iskala gobico kefirja… Bi jo pa tudi jaz strašno rada imela 🙂

Jaz imam gobice kefirja. Sem iz okolice Murske Sobote.
lp senka

Tema kefir je bila odprta večkrat na različnih forumih, tudi sama sem večkrat že ponudila (in oddala) gobico. Na tem forumu je bila nazadnje odprta pred 3 tedni (datum 2.10.2002), tam sem iz več mailov zlepila svoje izkušnje s kefirjem, tako da je nastal kar obširen zapis. Ne znam narediti linka tja, kogar zanima, bo že našel.
Gobico imam, ponudba še velja, sem iz Kranja. Glede na probleme s transportom je dobro, da se javi več ponudnikov iz različnih koncev Slovenije.
Lp Tora

http://med.over.net/phorum/read.php?f=21&i=6458&t=6154

Jaz pa imam čisto drugačne gobice. To so majhne silikonu podobne gobice. Jih je pa zelo veliko in se tudi zelo hitro množijo. Pijačo pa pripravljem :
6 žlic kefirjevih gobic
2 l vode
4-5 žlic sladkorja
2 suhi slivi, ali suha figa
1 limon
Po 24 urah je dobra osvežujoža pijača (pomaga pri zaprtju).
Če stoji dlje pa ima vsemogočne zdravilne učinke.
Jaz jo pijem že 6 let.
lp senka

ja te tvoje gobice rabim, tvoja predhodnica ima neke gobice za v mleko….jaz rabim te za v vodo za sok…….joj si pa daleč, jaz sem iz Kranja……ali se lahko nekako zmeniva, morda malenkost v kozarec in po pošti na moj račun????????Imaš kako idejo??????..

Kako pa gobice preživijo brez mleka? A to daš vse skupaj v steklenico?

Preživijo, ker so v vodi (2l vode in 6 žlic kefirjevih zrnc, in čez 24 ur jih je že za 7 žlic)
lp

Lahko poskusiva po pošti. Upam, da bo uspelo ????

Pošlji naslov dusan-dule@volja.net

Pozdravljena Senka! Sama bi rada imela kefirjeve kristalčke. Gobico že imam. Ali bi mi lahko odstopila nekaj teh kristalčkov. Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close