pigmentna znamenja-crna-ga ima katera?
Opazila sem da mi je iz rjavega znamenja na pol crn,pol je se vedno rjav je lepe oblike in na pogled vse vredu.Seveda sem zagnala paniko, kot raka mam. Poklicala dermatologa, kozmeticarko pa sta me pomirila.Naj le opazujem in ce bi se slucajno kaj dogajalo, spreminjalo naj se pa javim.Da je to dokaj normalen pojav da se vcasih na kozi pokaze crno znamenje, seveda so taka znamenja bolj dovzetna za raka, pa useeno ne delat panike.Ce me pa to tolk skrbi naj pa pridem in ga izrezejo.
Zanima me , ima katera tudi tako znamenje ,tako izkusnjo in kaj je naredila? Hvala.
p.s. Ne rabim kle besed kot so:”Joj raka mas , ker sem se pozanimala in veliko vem o tem je tako kot sta mi dejala strokovnjaka, pa useeno zelim prebrat se besede ljudi, ki imajo podobne tezave, sam to zelim, ostalih mnenj ne potrebujem al panike nepotrebne.”Hvala in brez zamere.
Nekaj podobnega se je dogajalo meni. A res brez panike. Meni so nekatera znamenja celo začela rasti a se je ustavilo. Eno leto nazaj pa sem si vsa večja pigmentna znamenja dala izžgati. Nekatera med njimi npr. pod dojko kjer pride rob nederčka in na boku, kjer pride rob spodnjih hlačk, sta se mi zelo povečala, saj sta bila vedno nadražena. Sedaj pa je vse super.
Ančka lepo te prosim ce mi poves kje so ti to izzgali, kajti prvic slisim zato, da znamenja tudi izzgejo, baje jih vedno kirursko izrezejo, da nisi ti zamenjala bradavice za znamenja.lepo te prosim da kaj vec napises, kje so ti to delali, res ti bom zelo hvalezna ce je to mogoce tudi v mojem primeru, bolj mirna bom ce tega znamenja ne bo vec, ne bi pa rada imela rezanja in sive.Hvala!!
Danes piše v Večeru glede teh znamenj, češ da so uporabni digitalci zdaj, namreč ti si ga vsak dan opazuješ (to znamenje) in ne opaziš sprememb. Če ga pa slikaš vsake toliko časa, pa prej opaziš. Pač, toliko v informacijo.
Drugače še tudi jaz nisem slišala, da bi to izžigali. Ta znamenja kirurško odstranjujejo, izrežejo- temu se reče ekscizija.
Forum je zaprt za komentiranje.