Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem PICASSO ALI LAGUNA GRANDTOUR???

PICASSO ALI LAGUNA GRANDTOUR???

Avtomobila nimata dosti skupnega, se pa vseeno odločamo med njima. Oba sta dizelaša, Picasso 90 KM, avtomatska klima, elekt. oprema, 80.000 km… Laguna Grandtout pa z opremo Privilegue, ima vse ali skoraj vse kar je možno, vse avtomatsko, 100.000 km… Skrbi me, koliko se plača popravilo takega avta, kadar kakšna stvar gre… Kaj menite????????

Laguno.

Picasso

Zakaj pa?

Oba sta tako redkobesedna, da je to kar boleče! Odločitev je vedno osebna, zato je potrebno postaviti prioritete. Kaj vam je pri avtomobilu najpomembneje!? Velikost, varnost, poraba, prtljažni prostor, prostor na zadnjih sedežih,…
Kar se tiče varnosti, je Picasso vsaj razred slabši kot Laguna (glej: http://www.EuroNCAP.com), glede porabe ne bi znala soditi, glede prtljažnega prostora enoprostorci obljubljajo marsikaj, vendar se na koncu (skoraj vedno) izkaže, da je zaradi večjega prtljažnega prostora, zadnja klop utesnjena. Laguna je sicer avto višjega srednjega razreda, vendar je po velikosti prtljažnika pod povprečjem. Ne poveš nič o letnikih, da bi se dalo soditi, kako so kilometri recimo “realni”. Ne vem, vendar sem sama skeptik, ko gre za kupovanje rabljenih avtomobilov. Človeka moraš enostavno dobro poznati, ker so se različne zgodbe o “starih ljudeh, ki avtomobila sploh več niso vozili” ipd., pogosto žalostno končale. Oba sta “Francoza”, različnih razredov, pa vendar. Jaz bi absolutno vzela Laguno, ker je oprema Privilegue res bogata in ker gre za varen avtomobil. LP

Laguna, brez dvoma. Je višji razred …

laguna je SREDNJI RAZRED in ne VIŠJI SREDNJI RAZRED!!!!!!!

Višji srednji razred pri Renaultu je VEL SATIS!!

Poglej, Megane se primerja s xsaro, ne pa laguna. S tem, ko sem rekel višji razred, sem mislil višji od xsare in ne višji srednji razred. Madona smo tečni.

nismo tečni……..

poglej malo naslov – PICASSO ALI LAGUNA – in ne xsara in laguna!!

ja, megane in xsara sta v istem razredu,
picasso je pa v razredu enoprostorcev skupaj z scenicom, itd.

New Report

Close