picasa2
Povsem uporabna je za snemanje fotk z digitalca, za izdelavo in pregledovanje kataloga fotk na celotnem disku ali v določenih mapah. Po kakšni žurki ali abraham fešti lahko pride prav opcija za izdelavo gift cd-ja, ki ga lahko pošljete tudi po e-pošti in imajo udeleženci takoj v roki spomine na to, kako so obležali kje pod mizo. No, še več funkcij ima, ki pa jih ne uporabljam – za to imam namreč Photoshop. Morda o njih še kdo drug. Pa še v help malo pokukaj, to je koristno za vse programe, da vsaj izveš, čemu vse služijo.
Za snemanje s fotoaparata in razvrščanje ga tudi uporabljamo.. Zdi se mi enostaven za obdelavo slik (za gospodinje 🙂 ), a se ne znajdem najbolj. Najbolj me moti, ker ne morem ali ne znam ohraniti osnovne fotografije poleg obdelane verzije. Ne znajdem se z rezanjem, povečavo….skratka zanima me, kaj drugi uporabljate (poleg im feeling lucky….) LP v upanju na še kakšen odgovor.
Na forumu e-fotografije je bila pred kratkim debata o tem. Pojdi tja pogledat, jaz sem zvedla neke nove finte. Uporavljam ga pa za to, da imajo moje fotke intenzivnejše barve, pa kombinacija črno bele in barve, pa za popravek nagiba slike.
Jaz vedno slike najprej prenesem s programom Olympusa, jih s tem programom tudi obrežem in na hitro popravim s filtrom gamma ali saturation, potem pa vse ostalo s picaso.
Photoshop bi mi vzel preveč časa, zato se ga niti ne lotim (imam eno piratsko kopijo)