Najdi forum

Pozdravljene,

prosim za pomoč. Kako narediti testo za pico, da ne bi bilo podobno trdemu ” podplatu”? Namreč, ko sem naredila pico, je bila ful okusna, samo testo je bilo trdo kot kamen.

Lp

Poglej par tem nižje. Je že nekaj napisano na to varianto. Sicer pa moraš peči manj časa (vroča pečica in malo časa). S kvasom (suhim ali svežim) narejeno testo je bolj rahlo. S pecilnim pa je trše.

Lp, Ela S

Zdravo!

Jaz ti lahko zaupam moj recept, pa poskusi – meni vedno uspe fina. Res pa je, da tanjšo ko narediš, bolj je trdo, s tem pa hrustljava. Naredi nekoliko bolj debelo testo.

300 g moke
2 dl mlačne vode
5 dag kvasa (oziroma ena kocka, ki jo kupiš v trgovini ~ tisto mislim, da je 4 dag, pa je tudi vredu)
1/2 – 1 žlička soli (odvisno, kako slano imate radi)
oljčno olje

Fino pregneti (jaz kar z rokami, ker gre najlepše) – po potrebi dodaj še moko (ne sme se ti preveč lepit). Nato naj počiva toliko časa, da zraste za vsaj dvakratno količino. Potem jaz še enkrat vredu pregnetem in dam še enkrat vzhajat – spet naj bo vsaj dvakrat več mase. Nato pa … saj dalje pa veš! Dober tek! Hmm, zdaj se je meni tudi pizza zluštala o:)

Lp,
Maja

Lahko poskusiš tudi tale recept:

300g moke
1 dober ščepec soli
4 žlice oljčnega olja
20g svežega kvasa

V skledi zmešaš moko, olje, sol. Svež kvas razpustiš v 1dcl mlačne vode in ga vmešaš v moko. Zneteš v voljno testo, pustiš vzhajati 45 minut, da se količina podvoji. Pečico ogreješ na 250C, ventilacijsko na 220C in pečeš 15-20 minut. Meni vedno uspe in pice zmanjka v trenutku.

Nekje sem brala navodilo, da naj damo na testo najprej na lističe narezan sir, ker vlaga paradižnika potem ne pokvari testa. Jaz testo spečem, nato nadevam ter še kratko malo popečem.

LP E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close