Pica v mikrovalovki?
Kako se najbolje speče pica v mikrovalovki?
Danes smo poskušali že 2x in nismo bili preveč uspešni.
Kupili smo predpečeno testo… prvič smo pekli 15 minut s konvekcijo (180st) in še 7 min z grilom…rezultat: na dnu je bila še povsem bela, po vrhu malo že zažgana
Popskus št.2: 20 minut konvekcije (190 st)…več zaradi lakote ni šlo… a to ni to…
Priloženi nasveti so skoraj da neuporabni, zato se obračam na vas… prosim za nasvet, kako speči hrustljavo zapečeno pico?
Kaj je to crisp krožnik? Naša mikrovalovka ima nek vrtljiv krožnik, še najbolj je podoben mlečnemu steklu.
Sem pa ravno zadnjič ugotovila, da jo čisto premalo uporabljamo (mikroavalovno pečico) in bi tudi jaz kaj več pekla v njej – tudi pico! Tako da če ima kdo kak nasvet, bi bila tudi jaz zelo vesela!
Mogoče napačno mislim ampak ali ni konvekcijska pečica tista, ki kuha in peče?
No, kakorkoli že, jaz Whirlpoolove MV nimam, jo ima pa brat in pri njem sem jo jedla nekajkrat in je bila pica res super.
Špelca.marelca – crisp krožnik pa izgleda kot kakšna nizka okrogla ponev (brez ročaja), dno pa je prevlečeno s teflonom.
Joj, sem žalostna, da res nobena ne zna speči pice v mikrovalovki!
Moja ima gril, pa vroči zrak oz. konvekcijo…lahko se uporablja ločeno, le mikrovalovi, le konvekcija, le žar ali vse kombinacije, tudi močna je dovolj…………..jaz je pa ne znam uporabljat…navodila so čisto zanič in si z njimi nimam kaj pomagat, ja, juho in čaj znam pogreti, kar sem znala že v prejšnji, ki je pridelala že cel križ …
Tinka, ne vem, v čem je problem. Sicer nimam konvekcijske, je bila pa prejšna na vroč zrak. V njej sem pekla tako, kot bi v navadni pečici in ni bilo nikoli problema. Sploh se mi je zdela uporabna za peko manjših količin, ker se je hitro pogrela, tisto pod štedilnikom sem imela še navadno.
Soseda sploh nima “normalne” pečice, ampak samo MWP. V njej peče vse, od pic, potic, krvavic, peciva, pečenke.
V navadni pečici pečem pico vedno pri najvišji temperaturi – 240 st in to 10-12 minut, sicer iz doma pripravljenega testa, pa je vedno okusna in ravno prav pečena.
Vem, da ti nisem nič pomagala, povedati sem ti hotela, da je v taki pečici možno pečti vse. Želim ti, da bi se ti oglasila katera, ki ima sveže izkušnje. Morda ne bi bilo napak, če bi napisala, katero pečico imaš in kateri tip.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.