Najdi forum

Physical memory

Pozdravljeni!

Zadnje čase mi laptop dela nekam počasi. Ko odprem task manager mi piše cpu samo npr. 11 %, physical memory pa čez 80 %. Kaj ta drugi podatek pomeni in kako ga zmanjšam?
Ali ima vpliv na hitrost dela računalnika?
Koliko bi naj znašal physical memory ob normalni uporabi?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!
M.

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

raje poglej, kateri program ti porablja fizični spomin (RAM),
pa ko boš našel krivca, bo tudi prenosnik bolje delal 🙂

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Hm, kje se pa to pogleda?
Sem malo bolj počasne sorte…

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

kar v task managerju – pod services

To je moj tm (pripeta datoteak). Mi lahko kdo pomaga in pove kaj je narobe?
Naj povem, da uporabljam visto in kaspersky – oboje original.
Nekaj je štimal že fant, pa je še vedno isto – ne vem v katerem grmu tiči zajec 🙁

LP;
M

ah moja napaka – sorry – moraš narediti printscreen process in ne services 🙂 se oproščam (ali pa tudi ne :)))

Se da zdaj kaj pomagat?
Prosim…

LP
M.

daj še cpu razpored po velikosti – ker ram (delovni spomin) je
videti v redu.

evo…

pri tebi ni videti nič nenavadnega..
predvsem poglej med procesi v task managerju, kateri program je
kriv, da ti žre veliko cpu-ja (procesorskega časa),
oz. kdo ti žre spomin..
tisto kar si podala ekranske slike – je vse videti normalno..

virusov in ostalega nimaš *?*
kakšnih torentov, emul in podobnega nimaš startanega ???
– vista ga pa resno zna malce bixati, torej lučka na disku najbrž non
stop gori ???

Ojla!
Virusov nimam, mam kaspersky. imam samo mikrotorrent. vista je zaenkrat ok (2×64), razen neki help mi je žrl cpu.
Še vedno ne vem zakaj je fizični spomin tako visok?!
Hvala ker se trudiš!
LP

Kot je že mojster klemenxx povedal, videti ni nič kritičnega, odprt imeš IE in očitno cel kup oken/zavihkov, kar dosti kuri tudi kasperski, potem imaš word, nameščajo se neki popravki zato laufa še installer , polovice (sicer manj požrešnih) pa niti ne vidimo.

Vista je že v osnovi požrešna z ramom, če počneš še cel kup stvari, ga pač rabiš še toliko več. Za tole verjetno potrebuješ vsaj 2Gb. Koliko ga imaš pa ti??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close