Najdi forum

php problem

Jaz bi postavil eno vprašanje o php. Imam sledečo kodo:

Koda mi omogoča, da v eno stran vključim druge datoteke, npr. index.php?p=novice . Problem je v tem, da ko zahtevam index.php, mi javi napako, da datoteke ni našel, saj imam v body napisano sledeče: . Kako bi dosegel, da bi v body-u napisal neko vsebino, da bi index.php naprimer podal napisan body, index.php?p=novice pa vključen body.

upam, da sem bil dovolj jasen, lp in hvala

--- pa lep dan še naprej!

Ta del kode sicer zgleda OK, ne vem pa kako zgleda tisti drugi del.
A delaš z include ali s čim?

No kakorkoli, jaz bi najprej preveril, če imajo spremenljivke res pravilne vrednosti, predvsem bodi pozoren na $file in $stran

Ja, delam z include (. Sej problem ni v tem, da strani ne prikaže; index.php?p=nekaj lepo prikaže. Jaz bi rad določil vsebino, ki bi se prikazala ob index.php (brez ?p=****). A je to sploh možno? Prvi post sem napisal malce razumljivo, zdi se mi, da tale ni nič boljši… 🙂

lp

No približno vem kaj hočeš povedat 🙂

Kaj pa če si enostavno narediš še en inc file in imaš v njem osnovno stran?

hja, to že, vendar pa moram potem spet uporabit “index.php?p=main” . Problem je v tem, da imam svojo domeno in bi rad stvar uredil tako: http://www.domena.si/?p=novice . Mislil sem, da bom problem rešil s tem, da sem ustvaril datoteko index.html, vendar server kot prvo izbere index.php in ne index.html. Tako, da ko vpišem svojo domeno, mi izpiše napako v index.php.

PA poglej najprej kakšno vrednost ima spremenljivka. Če je prazna ali kakorkoli brezvezna, potem pač kliči “index.php?p=main”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close