photoimpact 12
čao. pred časom v enem programu (ne vem, če v photoimpacu ali corel paint shopu) našla eno funkcijo, s katero si lahko na fotografiji izbral samo določen izsek, ga označil (uokviril) in potem tudi dal razvit samo tisti košček fotke. (sedaj corela nimam več.) ali kdo ve, kje se nahaja ta funkcija v photoimpactu? priporočam se tudi za kakšen naslov kakšnega drugega programa, s katerim bi bilo mogoče to storiti. torej, da na neki fotki izbereš samo en del in ga daš razvit npr. v formatu 10 krat 15. npr. samo en obraz … lp
Hja, za photoimpact ti težko povem, sem ga že precej daleč nazaj uporabljal, pa sem seveda že pozabil, kako točno to gre. V photoshopu moraš, potem, ko označiš del slike, še potrditi ukaz, da dejansko izreže označeni del. Potem pa pač shraniš, še najbolje s Save as, da si ohraniš original.
V photolabu je pa tudi podobno. Najprej klikneš na rezanje, potem na sliko in naredi en majhen okvirček, ki ga poljubno raztegneš in prestavljaš po sliki. Ko imaš označen pravi izrez, pa še enkrat klikneš na rezanje in izreže samo označeni del. Nisem pa še preveril, kakšen je rezultat, ko to pošlješ razvit.
racman, hvala!! photoshopa nimam oz. sem si ga enkrat zloudaa, pa mi ga ni hotelo inštalirat (nek serial number). sem pa poskusla zdaj v photolabu in mi je ratalo, me pa zanima še nekaj: tisti pravokotnik se mi raztegne, ampak je samo vodoravno; kako bi se ga dalo širit po dolžini (in ne širini) – če veš, kaj mislim? da bi razvila pokončno sliko
Če prav razumem, bi rada iz ležeče slike naredila pokončen izrez, ali pa obratno. Tega tudi meni v Photolabu ni uspelo narediti in ne vem, če ta možnost sploh obstaja. To bi jaz režil v kakšnem drugem programu. Namesto Photoshopa, ki ga je seveda treba plačati, ali pa serial number ukrasti (pa te seveda ne smem navajati v goljufanje), lahko uporabiš tudi Gimp, ali Irfanview, ki sta zastonj.
Forum je zaprt za komentiranje.