Philips sonicare
Dobri možje v decembru bodo celotni družini prinesli električne zobne ščetke. Nekako sem se ob prebiranju mnenj na internetu odločila za philips sonicare.
Vidim, da imajo pri philipsu tudi otroške zobne ščetke, vendar nikjer ne vidim za kakšno starost naj bi bilo to primerno. Najmlajša je stara 8 let. Je zanjo najboljša ta ali je v redu tudi navadna z otroškim nastavkom. Vidim, da obstaja celo ščetka prav za najstnike. Spet….je v redu kupiti takšno ali kar navadno (naš najstnik ima tudi zobni aparat).
Gledam tudi funkcije teh ščetk. Jasno mi je, da jih več kot toliko sploh ne rabiš. Me pa zanima, tiste ki jih uporabljate, ali je funkcija, ki te opozori, da preveč pritiskaš na zobe v redu ali ni potrebna. Kaj pa gibi ščetke na minuto. Nekatere imajo “le” 31.000 gibov, druge tudi do 62.000. Koliko je to sploh pomembno?
Hvala vam za mnenja.
NC, 08.11.2021 ob 14:00
mi sonicare uporabljamo več let . in super čisti zobje so. tudi zobozdravnik -imamo vsi v družini istega, pove, da imamo lepe urejene in čiste zobe. ne zamenjam več za navadno ščetko.
Enako pri nas. Funkcijsko so tudi najcenejše Sonicare enako dobre – ker mi vseh tistih ekstra funkcij nismo nikoli uporabljali. Če sem se spomnil še na kaj drugega kot osnovno čistilno funkcijo enkrat na par mesecev je bilo veliko…
Baterija – ja najbrž odvisno od tega kako ravnaš z njo. Mislim da mi drži vsaj kakšnih 10-14 dni. Frekvenc pa že dolgo nisem gledal in se ne spomnim podrobnosti. Zadnji ročaj z baterijo mi je držal cca 7 let, prejšnji nekaj dlje. Nastavke (ščetke) pa kupujem po netu, ko kje zasledim da so v akciji.
Poskusil sem tudi druge a rezultati (po izjavah mojega zobozdravnika) niso bili primerljivi.
Pri nas najstnik zdaj uporablja normalno krtačko in ročaj, prej je imel svojo, otroško. Ne omenja kakšnih opaznejših razlik.
Glede funkcije za premočno pritiskanje na zobe… se mi zdi smotrno samo za koga, ki res nima občutka in noče slediti navodilom. Sicer je dovolj navodil tudi na netu oz YT.
Forum je zaprt za komentiranje.