Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem peugeot 308/hlajenje

peugeot 308/hlajenje

Imam pol leta star peugeot 308 16v bencinar.
Že po 5 kilometrih zmerne vožnje po ravnini ( ko se ustavim) se vklopi hlajenje motorja. A je to Ok??

Motor se ti mora vedno hladiti. Nevarno je, če se ti na števcu termperatura vode v hladilniku dvigne krepko čez 90 stopinj.

kokr razumem je to normalno hlajenje ventilatorja da se avto ohladi.

sicer če pa dvomite v to pa se zapeljite k serviserju, saj je avto nov in v garanciji in vam bodo takoj pogledali. najverjetneje pa je to povsem normalno.

kot je že omenil pred menoj pazite na temperaturo v hladilniku. če je ta ok, potem nimate kaj skrbeti.

Hlajenje je normalen proces. Najverjetneje se klica vklopi da shladi??

Moti me to, da se hladi že po tako kratkem času zmerne vožnje. To prejšnji avto ni delal. Kaj pa če se motor pretirano segreva, da se mora vključiti hlajenje že tako kmalu? N asrvisu bodo itak rekli, da je OK.
Kako je z vašimi avtomobili?

Kateri je bil tvoj prejšnji avto? Če je kakšen več kot 10let star potem se itak ni hladil po ugašanju.

Pred časom sem menjala avtomobil in kupila novega sem bila tudi sama presenečena nad tem hlajenjem. Če se prav spomnim moževih besed gre za hlajenje po ugašanju avta da se ta bolj ohranja. Sploh ko so vroči dnevi pride do izraza.

Preverite hladilno tekočino.

misliš, da je to krivo?

@600
Ne vem,nisem mehankar.Samo,da se po 5km vklopi ventilator,meni to ni normalno…Sicer pa najbolje do servisa,tam bodo znali ugotovit napako…

New Report

Close