Petkova juha
Jaz sem danes naredila koruzno s proseno kašo, katere recept je nekaj dni nazaj objavila Barb (hvala Barb, juha je enkratna).
Lahko narediš tudi kakšno kremno zelenjavno iz zelenjave, ki jo imate najraje.
Zelo zanimiva je tudi
BELA ZELENJAVNA JUHA
Zelenjavo kuhamo v mleku, da se zmehča. Solimo in popramo. V stopljeno margarino damo moko, malo mleka iz juhe in ½ kisle smetane. To dodamo juhi in zavremo. Ostalo polovico kisle smetane zmešamo z rumenjakom in dodamo v juho. Ne sme več zavret. Ponudimo s popečenim kruhom.
LP
Lena
Pozdravljena!
Kaj pa cvetačna juha?
30-35 dag cvetače, 3 žlice olja, 1,5 l vode, sol, pol žemlje, poper, 2 stroka česna,
1 jušna kocka, 2 žlici kisle smetane
Cvetačo očistiš in razdeliš na cvetke. V kozici segreješ olje in na njem hitro prepražiš cvetačo. Nato jo zaliješ z vročo vodo in osoliš. Dodaš pol žemlje in pokrito kuhaš do mehkega. Kuhano juho z mešalnikom zmešaš, dodaš jušno kocko, popraš, dodaš še stisnjen česen in ponovno prevreš za nekaj minut. Zboljšaš s kislo smetano, premešaš in postrežeš.
Grahova juha z rižem
3 žlice olja, 30 dag svežega graha, 1/2 čebulice, 1,5 l vode, sol, 10 dag riža, poper, 1 jušna kocka
V kozici segrej olje in nanj stresi grah (oluščen) in drobno zrezano čebulo. Med stalnim mešanjem pražiš, dokler čebula ne porumeni. Nato zaliješ z vročo vodo in rahlo osoliš. Pokrito kuhaš na srednjem ognju okoli 20 minut (odvisno od starosti graha, lahko tudi manj). Na pol kuhanemu grahu dodaš prebran in obrisan riž in kuhaš še 15 minut. Dodaš jušno kocko, popraš in kuhaš še 5 minut.
Za prvo silo morda bo? – Dober tek! LP
Forum je zaprt za komentiranje.