Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pesto – uporaba

Pesto – uporaba

Prosim napišite mi kako se pesto uporablja. V trgovini sem videla ta majhne kozarčke, pa nevem kaj bi z njimi. Za omako se mi zdi premalo. Se uporablja segreto ali hladno. Prosim za nasvete.

Okus je zelo močan – za krožnik testenin ne rabiš več kot eno srednje veliko žlico (manjšo od jušne). Preprosto iz kozarčka na vroče testenine ali med kuhan riž. Lahko ga dodajaš tudi med druge omake, samo ima izredno močan okus in lahko preglasi druge okuse. Načelno je tako – da ga ljudje jejo ali pa ne, neke vmesne poti ni. Jaz ga imam sicer rada, vendar se testenin izogibam, tako se mi je že nekajkrat pokvaril (pa je bil v hladilniku, ampak eno leto pa najbrž res ne zdrži, potem ko ga enkrat odpreš, a ne).

Nekaj informacij o pripravi (če te zamika ustvarjat doma) imaš v temi z enakim naslovom malo nižje.
lp tinca

Jaz ga pogosto uporabljam zmešanega z olivnim oljem kot zabelo za na sopari kuhano cvetačo.
Ali pa testenine z blitvo in pestom…. Enostavno dam idejam prosto pot in poskusim različne variante.

segreješ žlico ali dve pesta v ponvi, dodaš malo kisle smetane. nato v ponev streseš torteline in zmešaš. Ali pa dodaš omaki iz pelatov ipd….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close