pešci ogrožajo sami sebe
sploh ni res,da zenske ne ustavimo,vedno dam prednost mamicam z vozicki na prehodu in starejsim mamcam in atom,pa otrokom obvezno..[/quote]
Prednost imajo drugače tudi jedri mladci, ampak kdo bi o malenkosti kanede.
Jaz se na prehodu vedno načakam, da blagovoli kdo ustavit.[/quote]
ja tud mladcem ustavim,se mi se nikol ni tako mudilo,da bi morala gonit do nezavesti..
Prednost imajo drugače tudi jedri mladci, ampak kdo bi o malenkosti kanede.
Jaz se na prehodu vedno načakam, da blagovoli kdo ustavit.[/quote]
ja tud mladcem ustavim,se mi se nikol ni tako mudilo,da bi morala gonit do nezavesti..[/quote]
Evo me s terena. Čakala na prehodu, mimo šel tovornjak (okej, ekološko je boljše, da ne ustavlja), avtobus (velja isto kot za tovornjak) in gospa v corsi. Ona bi pa lahko ustavila, ampak ni. Vsi trije so peljali preko omejitve.
Ja, se počutim ogroženo, ker če mi bo en cepec skočil ali zavil pred avto tam, kjer se po defoltu sploh ne bi smel vozit ali hodit, ga bom jaz, nič kriva, imela celo življenje na vesti. In mu po možnosti še mastno plačevala kakšno odškodnino.[/quote]
Na vesti ga boš imela zaradi lastne nesposobnosti. Koga si podkupila, da si dobila vozniški izpit? Pri zavijanju v desno je NUJEN bočni pogled in če tega ni, se pade na izpitu kot si dolg in širok.
Samo svojo glavico obrneš in se čez ramo ozreš, da preveriš, kaka je situacija v mrtvem kotu – obračanje glave ti ja ne bi smelo biti pretežko, glede na to da je tvoja glava prazna in temu primerno lahka. Tak gib bi moral biti avtomatizem, ne pa da se tule puhle glave usajajo čez druge, ko same ne znajo varno vozit.
‘Da nekoga po defaultu ne sme biti tam’ ni nobeno opravičilo niti razlog, da si neprevidna – bočni pogled je OSNOVA varne vožnje, ravno zato da se prepreči tovrstne trke, če se pa ti tega ne držiš, pa kar sebi pripiši, če boš koga zbila na tak način.
Ne zagovarjam objestnih kolesarjev, a blendavi, neprevidni vozniki pa glih tako niste za nikamor.
Ja, se počutim ogroženo, ker če mi bo en cepec skočil ali zavil pred avto tam, kjer se po defoltu sploh ne bi smel vozit ali hodit, ga bom jaz, nič kriva, imela celo življenje na vesti. In mu po možnosti še mastno plačevala kakšno odškodnino.[/quote]
Na vesti ga boš imela zaradi lastne nesposobnosti. Koga si podkupila, da si dobila vozniški izpit? Pri zavijanju v desno je NUJEN bočni pogled in če tega ni, se pade na izpitu kot si dolg in širok.
Samo svojo glavico obrneš in se čez ramo ozreš, da preveriš, kaka je situacija v mrtvem kotu – obračanje glave ti ja ne bi smelo biti pretežko, glede na to da je tvoja glava prazna in temu primerno lahka. Tak gib bi moral biti avtomatizem, ne pa da se tule puhle glave usajajo čez druge, ko same ne znajo varno vozit.
‘Da nekoga po defaultu ne sme biti tam’ ni nobeno opravičilo niti razlog, da si neprevidna – bočni pogled je OSNOVA varne vožnje, ravno zato da se prepreči tovrstne trke, če se pa ti tega ne držiš, pa kar sebi pripiši, če boš koga zbila na tak način.
Ne zagovarjam objestnih kolesarjev, a blendavi, neprevidni vozniki pa glih tako niste za nikamor.[/quote]
Saj sem jo že jaz vpršala, kolikokrat je morala seksati z inštruktorjem, da ji je v zameno za to dal izpit. 🙂
Vsi tekači, pešci, biciklisti, z vozički, bi pa tud lahko bli mal bolj strpni…sej na nobeni cesti ne vozijo avtomobili en za drugim kar celo uro…po nekaj minutah se 100% najde luft za prečkanje…ampak neeee, nekateri bi radi takoj in to z izsiljevanjem…mater vam!!
Ja, pešci imajo prednost, če so z eno nogo že na cestišču in če NE IZSILJUJEJO….v nasprotnem primeru nimaš kaj stopat na cesto pred kolono avtomobilov…počak pa dej mir…
Vsi tekači, pešci, biciklisti, z vozički, bi pa tud lahko bli mal bolj strpni…sej na nobeni cesti ne vozijo avtomobili en za drugim kar celo uro…po nekaj minutah se 100% najde luft za prečkanje…ampak neeee, nekateri bi radi takoj in to z izsiljevanjem…mater vam!!
Ja, pešci imajo prednost, če so z eno nogo že na cestišču in če NE IZSILJUJEJO….v nasprotnem primeru nimaš kaj stopat na cesto pred kolono avtomobilov…počak pa dej mir…[/quote]
Pešci imajo prednost, če stojijo pred prehodom za pešce in čakajo. ne rabijo imet ene noge na prehodu.
če policija vidi, da nisi ustavil, pešec pa stoji pred prehodom, plačaš kazen. videno pri kolegici.
Ja, pešci imajo prednost, če so z eno nogo že na cestišču in če NE IZSILJUJEJO….v nasprotnem primeru nimaš kaj stopat na cesto pred kolono avtomobilov…počak pa dej mir…[/quote]
Pešci imajo prednost, če stojijo pred prehodom za pešce in čakajo. ne rabijo imet ene noge na prehodu.
če policija vidi, da nisi ustavil, pešec pa stoji pred prehodom, plačaš kazen. videno pri kolegici.[/quote]
Dodaj link da tvoja teza drži…edino če niso spremenili zakon…prej je veljalo da če pešec stoji z obema nogama na pločniku, šofer NI dolžan ustavit…
če policija vidi, da nisi ustavil, pešec pa stoji pred prehodom, plačaš kazen. videno pri kolegici.[/quote]
Dodaj link da tvoja teza drži…edino če niso spremenili zakon…prej je veljalo da če pešec stoji z obema nogama na pločniku, šofer NI dolžan ustavit…[/quote]
Dajmo možgane vklopit.
Praviš, da pešec ne sme izsilit in kar stopit na prehod … Nakar trdiš, da MORA z eno nogo stopit na prehod, drugače ti ni treba ustavit.
Kar lepo je treba ustavit, ko pešec kaže namero, da bi šel čez cesto na prehodu za pešce. Namero pa valda pokaže, če stoji na pločniku, obrnjen proti prehodu za pešce, in besno obrača glavo levo desno.
Upam, da se bodo policaji enkrat pošteno lotili tudi tega področja, ker je to res nevzdržno!
Prehod za pešce
49. člen
(1) Prehodu za pešce se mora voznik približevati s potrebno previdnostjo in takšno hitrostjo, da lahko vozilo ustavi, če bi z vožnjo preko prehoda ogrožal pešce.
(2) Na prehodu za pešce, na katerem promet ni urejen s svetlobnimi prometnimi znaki ali ga ne ureja policist, morajo vozniki in drugi udeleženci cestnega prometa omogočiti pešcem varno prečkanje vozišča, ki so na prehodu ali stopajo nanj.
(3) Določbi prvega in drugega odstavka tega člena se uporabljata tudi na prehodu za pešce na kolesarski stezi ali drugi prometni površini.
(4) Z globo 300 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbo prvega ali drugega odstavka tega člena. Vozniku motornega vozila se izreče tudi 5 kazenskih točk.
Dodaj link da tvoja teza drži…edino če niso spremenili zakon…prej je veljalo da če pešec stoji z obema nogama na pločniku, šofer NI dolžan ustavit…[/quote]
Dajmo možgane vklopit.
Praviš, da pešec ne sme izsilit in kar stopit na prehod … Nakar trdiš, da MORA z eno nogo stopit na prehod, drugače ti ni treba ustavit.
Kar lepo je treba ustavit, ko pešec kaže namero, da bi šel čez cesto na prehodu za pešce. Namero pa valda pokaže, če stoji na pločniku, obrnjen proti prehodu za pešce, in besno obrača glavo levo desno.
Upam, da se bodo policaji enkrat pošteno lotili tudi tega področja, ker je to res nevzdržno![/quote]
Če pešec samo stoji na pločniku in obrača glavo, to NI namera….namera je, če je z eno nogo že na zebri ali tik pred zebro…izsiljevanje pa je, da sredi kolone avtov stopi na zebro in boli ga kurac za vse…
2. točka: KO SO NA PREHODU ALI STOPAJO NANJ…To pa ne pomeni da moram omogočit prehod čez cesto tistim KI STOJIO NA PLOOOOČNIIIKUUUUU!!! Ko jih jebe! Enkrat bom stopu iz avta in na gobec pretegnu tistega, ki me bo izsilil……
jaoooo…kaj pa imaš za parkirat na pločniku…pločnik je za pešče…in ja tudi jaz bi ti podrsala avto in to s ključi. golazen???? ti nikoli ne hodiš?????
je pa res, da je ogromno kolesarjev, ki se vozijo po cestah, kjer je omejitev tudi 90 in takim je treba prepovedat oz. jim dati kazen…pa še vinjeto naj si nekam nalimajo 🙂
In ja, jaz moram ponavadi, če grem na bus ali peš, prečkati en prehod prometne ceste, kjer ni semaforja. In povem, da sem zaradi kulture voznikov že kdaj stala tudi 10 minut, da je kdo ustavil oziroma da se je jebena cesta spraznila. Dovolj, da me razpizdi, da se kdaj še do trgovine, ki je 500 m stran, vozim z avtom.
jaoooo…kaj pa imaš za parkirat na pločniku…pločnik je za pešče…in ja tudi jaz bi ti podrsala avto in to s ključi. golazen???? ti nikoli ne hodiš?????
je pa res, da je ogromno kolesarjev, ki se vozijo po cestah, kjer je omejitev tudi 90 in takim je treba prepovedat oz. jim dati kazen…pa še vinjeto naj si nekam nalimajo :)[/quote]
Ti si pa daleč naokrog znana po svojem smislu za (črni) humor in sarkazem, kajne?
2. točka: KO SO NA PREHODU ALI STOPAJO NANJ…To pa ne pomeni da moram omogočit prehod čez cesto tistim KI STOJIO NA PLOOOOČNIIIKUUUUU!!! Ko jih jebe! Enkrat bom stopu iz avta in na gobec pretegnu tistega, ki me bo izsilil……[/quote]
Pa prvi člen? Do prehoda se moraš pricijazit tako, da če se ti pešec vrže nanj, ga ne ogrožaš.
Forum je zaprt za komentiranje.