Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pes – ovratnik po kastraciji

Pes – ovratnik po kastraciji

Kako dolgo je vaš pes po kastraciji dejansko nosil ovratnik? Nam so rekli minimalno 10 dni. Minil je že dober teden, rana se je zelo lepo zacelila, kuža je živahen in bi se rad igral, mi ga pa tlačimo v tisto cev:-(( Res bi mu rada prihranila kakšen dan, seveda pa mu nočem škodovati, da ne bi bilo potem kaj narobe z rano.

Pokliči vendar na veterino, kjer so ga skopili..

Oni vedo kakšne šive so mu dali in ti bodo povedali koliko dni priporočajo ovratnik.

Saj pravim, da je veterinar rekel minimalno 10 dni. Zanima me iz prakse, če je kdo ovratnik snel prej in če je bilo kaj narobe.

Aja, šivi so pa notranji.

Psička po sterilizaciji, notranji šivi. Obroč je strašno težko prenašala, sploh ni hotela hoditi z njim. Zelo hitro je prišla k sebi, še največji problem je bila slabost po narkozi prvi dan. Obroč smo sneli tretji dan, res pa je, da smo si to lahko privoščili, ker je bila hči stalno z njo in je pazila, da ni karkoli počela z rano.

Prijateljica je dala psičko skoraj hkrati sterilizirati pri drugem veterinarju in sploh ni imela obroča, ampak samo gazo in čez trup elastično mrežico. No, to je izvedljivo samo pri psičkah ?.

Zanimivo: od dveh mačkonov in ene muce, ki smo jih dali kastrirati/sterilizirati nihče ni imel obroča, pa je muca celo imela zunanje šive.

Kot piše gor.  Ko je pod kontrolo, naj bo brez ovratnika.  Ko je sam, mu ga pa nataknite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close