Pes na morju, plaži
Dragi slovenčki !
Rada bi poučila tiste, ki menite da pes onesnažuje morje, toda le-ti ga ne onesnažujejo tako kot mi – ljudje, saj se gremo kopat namazani z najrazličnejšimi zaščitnimi olji in kremami, pa tudi otroci lulajo, včasih pa tudi kakšen kaka vanj. Kaj pa ribe in druge vodne živali, ali one niso umazane, med njimi je tudi nekaj poginulih, brez glav, krvavečih, …..? Ali mislite, da bolhe skačejo po vodi in čofotajo ? Na psih je samo prah, ki najmanj prispeva k onesnaževanju. Sicer pa vsak lastnik svojega psa nikdar ne kopa v morju poleg kopalcev, apmak se odmaknejo proč, čeprav pa to ne bo čist držal za tujce, katerim tako hrvatje kot slovenčki marsikje dovolijo marsikaj, seveda ker so pač tujci.
Se absolutno strinjam (lastnica psa, ki gre tudi v vodo….- pes namreč- no, pa jaz tudi..). Pri nas na morju ni noben problem s tem, res pa je, da je to tak kamp, kjer je itak ogromno psov, mačk in vsega… Tako da so že vsi navajeni.
Če pa že govorimo o onesnaževanju, raje vidim v morju sto psov kot en gliser….
Kaj? Pa to ni res. Ti bi moral lastnika, ne pa psa. A misliš, da tvoja prisotnost ne moti , ko se polulaš v vodi? Pa ne mi napisat, da se nisi še nikoli polulal v vodi mogoče si se tudi podelal. S takim karakterjem verjamem, da si zelo zelo nastrojen.
Lep dan še naprej.
Pa ne napadaj ubogih žvali, življenje se ti bo polepšalo.
Maks, tebe bi bilo tudi potrebno malo… Pes ni kriv, kriv je lastnik. In imel si srečo, da ni bilo tam nikogar, ki bi te prijavil policiji, kajti mučenje živali je z zakonom prepovedano (lahko preverim kateri člen o tem piše). In to ne samo pri nas – v tujini je še huje. Tako, da bodi drugič pozoren, kajti lahko se bo kuža spet posračkal na plažo, ti boš pa plačal pri sodniku za prekrške. :))))))
Me zanima, če tudi ne boste imele besed, ko bo kakšen kuža na plaži zraven vaše brisače opravil potrebo. UUU, kako prijetno (za videt in vohat) je ležat med pasjimi iztrebki.
Roko na srce, pri nas je zelo malo lastnikov, ki bi za svojim ljubimcem pospravili iztrebke. Mislim, da bi najprej treba izšolat ljudi in šele nato jim dovoliti, da imajo pse. Zaradi obnašanja lastnikov psov nam gredo pa potem na živce še nič krive živali.
Priznam, da gredo meni psi na plaži ali drugih kopališčih zelo na živce, sploh ker jih večina prosto teka naokrog in po možnosti, ko pride iz vode, se gre mrcina še na me otrest. Fujjj.
:))) Pa brez zamere, mam rada pse, samo ne na vseh mestih. Če je za vas normalno, da spite v isti postelji s svojo mrcino, za me ni; če je za vas normalno, da se vi skupaj kopata, mene to moti…
Nina, res je.
Gre za lastnike in ne pse, ki so kot otroci- delajo kar jim je dovoljeno in kakor so vzgojeni. Bi kdo vrgel kamen v otroka, ki naredi nekaj narobe na plaži? Mislim (in srčno upam), da ne.
Pes se res ne sme prosto sprehajat po plaži, to je dejstvo. Če pa se kakšen najde, se stopi do lastnika in ne meče kamnov v pse… (tudi se ne meče kamnov v lastnika… ?)
Tudi se strinjam, da mora imeti pes svoje mesto.
Dejstvo je, da je pes precej nečista žival (v primerjavi z mačkom, recimo, ki se vseskozi “umiva”) in moja niti slučajno ne sme nikamor “gor” (sedežna, kavč, še najmanj na kako posteljo) – že zaradi vzgojnih principov, če že ne higienskih… Pa jo nimam zato prav nič manj rada kot kdo drug….
Mene prisotnost psov na plaži na morju čisto nič ne moti. Se mi je tudi že zgodilo, da mi je en kuža potacal brisačo pa še vsebino rukzaka prevohal. Pa kaj potem? Pa tudi, če se kuža polula v morje ali na plaži! Saj tudi vsi majhni otroci z nagimi ritkami okrog skačejo pa lulajo in kakajo kjer jih prime, pa se nihče ne razburja zaradi tega. Pa ne samo otroci… bog ve, kaj še vse odrasli počnejo, ko jih nihče ne gleda…
Na bazenih je seveda drugače, tja imajo psi itak prepovedan vstop. Čeprav je večina psov, ki živijo v stanovanju bolj čista kot marsikateri človek…
Ej, mislim, da ne bomo tule nič rešili na forumu, ker smo vsi tko zaverovani vsak v svoja prepričanja… Škoda! Še se bomo grdo gledali na morju…..
Ali je sploh kdo od vas, ki ste tako besno proti psom, sposoben iti vljudno in kulturno do lastnika in mu brez kletvic lepo povedat, da pes ni primeren za na plažo in naj ga prosim odstrani? Ali vsi kar grabite kamenje in mečete (v lastnika ali psa)…. ?
če bi bil jaz tam pederčino jedno bi ti razbil zobe.
zaradi talih primitivcev kot si ti smo še vedno v kameni dobi.
kreten kmetavzarski zarukani ha ha zihr si peder pa te fukajo v rit in ti razturavajo tisto zanikrno posrano drekasto smrdljivo danko, zdej pa revček tukaj nad psemi izzivljaš svojo zakompleksanost.
ritnpikar pederčino ha ha .
pridi sem da te razturam
če bi bil jaz tam pederčino jedno bi ti razbil zobe.
zaradi talih primitivcev kot si ti smo še vedno v kameni dobi.
kreten kmetavzarski zarukani ha ha zihr si peder pa te fukajo v rit in ti razturavajo tisto zanikrno posrano drekasto smrdljivo danko, zdej pa revček tukaj nad psemi izzivljaš svojo zakompleksanost.
ritnpikar pederčino ha ha .
pridi sem da te razturam
Ti raje preveri kateri člen piše, da se psi lahko podelajo, kjerkoli hočejo. Kakor vem je pri nas zakon, da mora biti PES OBVEZNO NA VRVICI in ne več kot včasih spuščen in pod nadzorom lastnika!!!!
Čudim se vam da napadete Maksa, ki je malce trenutno jezno odreagiral, ne pa tistega, ki je ta incident povzročil…
Če bi jaz katero žensko(al pa tebe) na plaži prijel za joške, bi sigurno pokasiral najmanj “klofuto” Pa sem človek, ne pa pes!!! :)))
Od kdaj ima pes več pravic kot človek???
Ti bodi pa kar tiho z obzirnostjo in kulturnostjo lastnikov psov!!!
Bolj neobzirnih ljudi nisem videl, kot so lastniki psov, ki živijo v blokih…
Z njimi imam skoraj vsakodnevne opravke. V bližini imamo hišo in nekaj zelenice in jih opazujem…kadar pes opravlja svojo potrebo, najprej gledajo okrog, če jih kdo gleda, če opazijo, da jih kdo vidi, se hitro stran obrnejo, kot da ne vidijo, da njihov pes sirje pred vhodom v hišo. Kadar pa jih zalotim pri delu in jim rečem, če posodim vrečko, da pospravijo, nekateri enostavno preslišijo, kot da sem nobody, eni rečejo da bodo kasneje pospravli, eni ti odgovarjajo “češ kdo si ti, zase se brigaj” eni se zgovarjajo, da je tko mal pokakal…med ta prve spadaj tudi znane osebnosti kot je bivša urednica Jane B. J…..do sedaj je le en fant pospravil za seboj, pa še to verjeten sam zato, ker ga je moja žena presenetila in mu je tudi prijazno posodila vrečko :)))
A misliš, da bi bil odziv na plaži kaj drugačen, še slabši bi bil, ker si bi bila tam enakovredna na tujem svetu! A bi ti mogoče šla s psom v drugi kamp ali drugam na plažo, ko si že tam na morju in imaš vse plačano ali bi kar psa poslala domov, če bi ti kdo kulturno rekel, da ne želi videti tvojega psa na plaži ali poleg svojega šotora!?
Tudi jaz sem imel že dva psa (to je več kot 20 let), pa ni nikdar kakal po tujih zemljiščih ali kakorkoli škodoval drugim….
Ti pa misliš, da se taki ljudje in njihovi psi na plažah obnašajo vzorno…ti mogoče ja, večina pa ne!!!
Saj še ljudje brez psov puščajo svinjarijo na plažah…kaj šele, če majo še pse s seboj… :)))
Forum je zaprt za komentiranje.