Pes na koncertu
Kje je meja med ljubeznijo do živali in odgovornostjo?
Včeraj sem bila na koncertu, kjer je ena gospa pripeljala s seboj manjšega psa. Ko se je glasba začela, je pes začel panično noreti – skakal po meni, cvilil in bil očitno prestrašen. Gospa je bila celo opozorjena, da lahko pes zaradi glasnosti ogluši, pa se kljub temu ni premaknila.
Meni se je pes iskreno smilil. Bil je v okolju, ki mu ni bilo prijazno, izpostavljen stresu in nevarnosti, medtem ko je njegova lastnica vztrajala na dogodku, kot da je koncert pomembnejši od dobrobiti živali.
Zame je to bilo boleče za opazovati. Ljubezen do živali ne pomeni le, da jih vzamemo povsod s sabo – pomeni tudi, da jih znamo zaščititi, ko je to potrebno. Koncerti niso prostor za hišne ljubljenčke, razen če so posebej prilagojeni. Upam, da se bo v prihodnje več ljudi zavedalo, da odgovornost do živali vključuje tudi spoštovanje njihovih meja.
ahmm, 04.09.2025 ob 08:08
..ne govori …jih imamo na delovnem mestu, dnevno, več …jp…folk, zaposleni, so prostorsko omejeni, premalo prostora za zaposlene, a določeni imajo za spremljavo v pisarni cucke.
..noro..
In kako je to primerljivo? V pisarni tulite in glasne zvoke proizvajate? Mi imamo tudi dovoljenje za živali v pisarni. Par jih pripelje psa. Spijo tam in to je to. Res moteče 🙂 98% zaposlenih se je strinjalo s tem da jih lahko imamo. Meni je carsko, večina nas nima svojih psov in se prav kregamo kdo bo kakšnega na sprhod ven peljal. No sedaj imamo seznam 🙂 Poleti veliko zaposlenih tudi otroke pripelje. Če nimajo varstva. So fletni, tam smo jim ene mize naštimal in so risali in barvali. Meni je super da delam v takem podjetju kjer smo lahko ljudje, ne samo neki roboti.
res primerljivo, 04.09.2025 ob 08:54
In kako je to primerljivo? V pisarni tulite in glasne zvoke proizvajate? Mi imamo tudi dovoljenje za živali v pisarni. Par jih pripelje psa. Spijo tam in to je to. Res moteče 🙂 98% zaposlenih se je strinjalo s tem da jih lahko imamo. Meni je carsko, večina nas nima svojih psov in se prav kregamo kdo bo kakšnega na sprhod ven peljal. No sedaj imamo seznam 🙂 Poleti veliko zaposlenih tudi otroke pripelje. Če nimajo varstva. So fletni, tam smo jim ene mize naštimal in so risali in barvali. Meni je super da delam v takem podjetju kjer smo lahko ljudje, ne samo neki roboti.
“res primerljivo”…a s nepismena?, če bi prebrala kratek sestavek, res, nisem predolga čreva pisala, ravno zaradi takih, ki dlje od svojih nabuloz ne zmorete, je prostorska stiska za – ZAPOSLENE, ki, morš mislt so v službi, da opravijo svoje delo, in ne zato, da se “IMAJO kam dat”, ne pa da si določeni omislijo “nadgradnjo” in prvlečejo še domačega ljubljenčka, ki, sori, ne pripomore k delovnemu procesu.
..in, ja, če jih dnevno vlečejo v službe, je, po njihovo, logično, da tudi na koncerte, v trgovine ….itd..
p.s.. je pa zelo zanimivo, da se nihče ne vpraša. kje je plačilo za še enega udeleženca, ….
Se je dostikrat za vprašat po zdravju lastniko psov, kam vse jih vlačijo. Imam zelo rada pse. Tako jih imam rada, da ga ne morem imeti, da bo zaprt v stanovanju od 7h do 15 ali 16 ure. Po blokih je ogromno psov, eni imajo celo dva.Če si v službi, je pes sam 8 ur ali več ur. Ob 16 uri jih pripeljejo okoli bloka da vse oščijejo, oserjejo. Normalno, pa naj bomo mi 8 ali 9 ur brez ….Nekateri ne poberejo iztrebkov. Pes nato spet v stanovanje, ker peljejo otroke na razne treninge. Zvečer isto, zjutraj pred službo isto, en krog pol pa v stanovanje. Ne hvala. Psi rabijo cel dan človeka, da se z njim ukvarjaš in prostor da se giba.
Opažam prisotnost psov tudi na drugih neprimernih mestih kot so šolska igrišča, okolje zdravstvenih ustanov, tržnica – odprti del in v stavbi, s čimer verjetno še nisem naštel vseh primerov. Opisani dogodek dokazuje, da mnogi lastniki psov sploh ne razumejo, da žival ni isto kot človek zato bi moral obstajati predpis, s katerim bi ljudem lahko izrekli kazen gojitve živali, podobno kot je kazen prepovedi približevanja določenim ljudem.
Pikimepiki
Mir daj. Nic ne bos dosegel s tem pizdenjem. Kaj vse gre men na zivce…in drugim tudi
To je prislo iz amerike kot najem stanovanj, nakupovalni centri, psi v vozickih, macke na povodcih itd. Tam si lastniki psov/mack recejo “starsi”…Tudi mene so ze poimenovali mami, pa vsakic znova ponovim, da sem lastnica, ne mama. Pa ponovi to se ene 3x…folk je ze tok prforan, da res ne vejo vec
S temi psi je itak že vse meje prešlo. V našem bloku jih je vse polno, lajajočih, osamljenih, živečih po balkonih in atrijih, redko sprehajanih. Če pa so že, so neprivezani, za njimi drekov ne pobirajo, itak so vse zelenice in vogali, pasji skreti. Ko kosijo travo, smrdi po pasjem scanju in sranju. Dvigala in hodniki smrdijo po prešvicanih cuckih in cigaretnem dimu njihovih očkov in mamic…
Vsak dan je kakšen nov cucek, otrok pa vedno manj. Iz Amerike je prišla moda, da imajo po tri cucke ali več. In potem jih vlačijo povsod, po vseh parkih, trgovinah in lokalih jih je polno. Če kaj rečeš, te pa v gmajno pošljejo… Kot da bi človeška bivališča zamenjali za živalska, kar gmajna je. Naj gredo v gmajno cuckarji, s svojimi cucki vred, človeška bivališča pa naj pustijo nam, ljudem. Tisoče let človek gradi in izboljšuje človeška bivališča zato, da ne živi skupaj z živalmi, sedaj je pa moda, da si vanje navleče cucke?
Pa polna usta ljubezni do živali imajo… koncerti, gore, po avionih jih vlačijo, da žival trpi… In čisto jih počlovečijo, govorijo z njimi in so prepričani, da jih cucki razumejo… mamice in očki da so cuckom… kako daleč gre lahko človek v nebulozah?
Evo tole ko ženska primerja otroke in pse : pse dovolimo in otroke tudi kdo pripelje poletih… To je znak, da se vam je odpeljal…
Mislim zakaj pa neb kdo kače pripeljal, ali pa krave da ne bosta sami doma.
Sem bila v eni taki firmi na obisku, nikoli več, po tleh ležala hrana, konji je oni pes nosil okoli, ker se je igral z njo, celega te pregona in preliže… Ogabno in nespoštljivo do strank
Prizadevna, 04.09.2025 ob 10:15
S temi psi je itak že vse meje prešlo. V našem bloku jih je vse polno, lajajočih, osamljenih, živečih po balkonih in atrijih, redko sprehajanih. Če pa so že, so neprivezani, za njimi drekov ne pobirajo, itak so vse zelenice in vogali, pasji skreti. Ko kosijo travo, smrdi po pasjem scanju in sranju. Dvigala in hodniki smrdijo po prešvicanih cuckih in cigaretnem dimu njihovih očkov in mamic…
Vsak dan je kakšen nov cucek, otrok pa vedno manj. Iz Amerike je prišla moda, da imajo po tri cucke ali več. In potem jih vlačijo povsod, po vseh parkih, trgovinah in lokalih jih je polno. Če kaj rečeš, te pa v gmajno pošljejo… Kot da bi človeška bivališča zamenjali za živalska, kar gmajna je. Naj gredo v gmajno cuckarji, s svojimi cucki vred, človeška bivališča pa naj pustijo nam, ljudem. Tisoče let človek gradi in izboljšuje človeška bivališča zato, da ne živi skupaj z živalmi, sedaj je pa moda, da si vanje navleče cucke?
Pa polna usta ljubezni do živali imajo… koncerti, gore, po avionih jih vlačijo, da žival trpi… In čisto jih počlovečijo, govorijo z njimi in so prepričani, da jih cucki razumejo… mamice in očki da so cuckom… kako daleč gre lahko človek v nebulozah?
Kaj zdaj, so psi skoz not zaprti al so povsod zunaj? Daj se že odloči 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.