Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pes na koncertu

Pes na koncertu

Kje je meja med ljubeznijo do živali in odgovornostjo?

Včeraj sem bila na koncertu, kjer je ena gospa pripeljala s seboj manjšega psa. Ko se je glasba začela, je pes začel panično noreti – skakal po meni, cvilil in bil očitno prestrašen. Gospa je bila celo opozorjena, da lahko pes zaradi glasnosti ogluši, pa se kljub temu ni premaknila.

Meni se je pes iskreno smilil. Bil je v okolju, ki mu ni bilo prijazno, izpostavljen stresu in nevarnosti, medtem ko je njegova lastnica vztrajala na dogodku, kot da je koncert pomembnejši od dobrobiti živali.

Zame je to bilo boleče za opazovati. Ljubezen do živali ne pomeni le, da jih vzamemo povsod s sabo – pomeni tudi, da jih znamo zaščititi, ko je to potrebno. Koncerti niso prostor za hišne ljubljenčke, razen če so posebej prilagojeni. Upam, da se bo v prihodnje več ljudi zavedalo, da odgovornost do živali vključuje tudi spoštovanje njihovih meja.

..ne govori …jih imamo na delovnem mestu, dnevno, več …jp…folk, zaposleni, so prostorsko omejeni, premalo prostora za zaposlene, a določeni imajo za spremljavo v pisarni cucke.

..noro..

V kaj za eni luknji je bil ta koncert da so dovolili psu vstop? Pa zelo očitno tudi eni moteni ženski, ki sovraži svojega psa in uživa v mučenju le tega. Golazni. Glasnost na koncertih je za večino odraslih prehuda. Kaj šele za živali!

Odgovor na objavo uporabnika
ahmm, 04.09.2025 ob 08:08

..ne govori …jih imamo na delovnem mestu, dnevno, več …jp…folk, zaposleni, so prostorsko omejeni, premalo prostora za zaposlene, a določeni imajo za spremljavo v pisarni cucke.

..noro..

In kako je to primerljivo? V pisarni tulite in glasne zvoke proizvajate? Mi imamo tudi dovoljenje za živali v pisarni. Par jih pripelje psa. Spijo tam in to je to. Res moteče 🙂 98% zaposlenih se je strinjalo s tem da jih lahko imamo. Meni je carsko, večina nas nima svojih psov in se prav kregamo kdo bo kakšnega na sprhod ven peljal. No sedaj imamo seznam 🙂 Poleti veliko zaposlenih tudi otroke pripelje. Če nimajo varstva. So fletni, tam smo jim ene mize naštimal in so risali in barvali. Meni je super da delam v takem podjetju kjer smo lahko ljudje, ne samo neki roboti.

Oooo, moja tema… Ubrisane pasjeljubice. Babovje fuknjeno s temi jebenimi pesi.

Povsod, ampak res povsod same ŽENSKE s temi jebenimi pesi.

res primerljivo, 04.09.2025 ob 08:54

In kako je to primerljivo? V pisarni tulite in glasne zvoke proizvajate? Mi imamo tudi dovoljenje za živali v pisarni. Par jih pripelje psa. Spijo tam in to je to. Res moteče 🙂 98% zaposlenih se je strinjalo s tem da jih lahko imamo. Meni je carsko, večina nas nima svojih psov in se prav kregamo kdo bo kakšnega na sprhod ven peljal. No sedaj imamo seznam 🙂 Poleti veliko zaposlenih tudi otroke pripelje. Če nimajo varstva. So fletni, tam smo jim ene mize naštimal in so risali in barvali. Meni je super da delam v takem podjetju kjer smo lahko ljudje, ne samo neki roboti.

“res primerljivo”…a s nepismena?, če bi prebrala kratek sestavek, res, nisem predolga čreva pisala, ravno zaradi takih, ki dlje od svojih nabuloz ne zmorete, je prostorska stiska za – ZAPOSLENE, ki, morš mislt so v službi, da opravijo svoje delo, in ne zato, da se “IMAJO kam dat”, ne pa da si določeni omislijo “nadgradnjo” in prvlečejo še domačega ljubljenčka, ki, sori, ne pripomore k delovnemu procesu.

..in, ja, če jih dnevno vlečejo v službe, je, po njihovo, logično, da tudi na koncerte, v trgovine ….itd..

p.s.. je pa zelo zanimivo, da se nihče ne vpraša. kje je plačilo za še enega udeleženca, ….

V Europarku. Drugače nisem občutljive sorte, to me je pa res vznemirilo. Rajši je 1 uro matrala psa, kot šla ven ali pa vsaj bolj stran.

Folk je vse bolj prtegnjen. Briga njo za psa in njegovo počutje.

Se je dostikrat za vprašat po zdravju lastniko psov, kam vse jih vlačijo. Imam zelo rada pse. Tako jih imam rada, da ga ne morem imeti, da bo zaprt v stanovanju od 7h do 15 ali 16 ure. Po blokih je ogromno psov, eni imajo celo dva.Če si v službi, je pes sam 8 ur ali več ur. Ob 16 uri jih pripeljejo okoli bloka da vse oščijejo, oserjejo. Normalno, pa naj bomo mi 8 ali 9 ur brez ….Nekateri ne poberejo iztrebkov. Pes nato spet v stanovanje, ker peljejo otroke na razne treninge. Zvečer isto, zjutraj pred službo isto, en krog pol pa v stanovanje. Ne hvala. Psi rabijo cel dan človeka, da se z njim ukvarjaš in prostor da se giba.

Opažam prisotnost psov tudi na drugih neprimernih mestih kot so šolska igrišča, okolje zdravstvenih ustanov, tržnica – odprti del in v stavbi, s čimer verjetno še nisem naštel vseh primerov. Opisani dogodek dokazuje, da mnogi lastniki psov sploh ne razumejo, da žival ni isto kot človek zato bi moral obstajati predpis, s katerim bi ljudem lahko izrekli kazen gojitve živali, podobno kot je kazen prepovedi približevanja določenim ljudem.

Pikimepiki

Mir daj. Nic ne bos dosegel s tem pizdenjem. Kaj vse gre men na zivce…in drugim tudi

To je prislo iz amerike kot najem stanovanj, nakupovalni centri, psi v vozickih, macke na povodcih itd. Tam si lastniki psov/mack recejo “starsi”…Tudi mene so ze poimenovali mami, pa vsakic znova ponovim, da sem lastnica, ne mama. Pa ponovi to se ene 3x…folk je ze tok prforan, da res ne vejo vec

S temi psi je itak že vse meje prešlo. V našem bloku jih je vse polno, lajajočih, osamljenih, živečih po balkonih in atrijih, redko sprehajanih. Če pa so že, so neprivezani, za njimi drekov ne pobirajo, itak so vse zelenice in vogali, pasji skreti. Ko kosijo travo, smrdi po pasjem scanju in sranju. Dvigala in hodniki smrdijo po prešvicanih cuckih in cigaretnem dimu njihovih očkov in mamic…

Vsak dan je kakšen nov cucek, otrok pa vedno manj. Iz Amerike je prišla moda, da imajo po tri cucke ali več. In potem jih vlačijo povsod, po vseh parkih, trgovinah in lokalih jih je polno. Če kaj rečeš, te pa v gmajno pošljejo… Kot da bi človeška bivališča zamenjali za živalska, kar gmajna je. Naj gredo v gmajno cuckarji, s svojimi cucki vred, človeška bivališča pa naj pustijo nam, ljudem. Tisoče let človek gradi in izboljšuje človeška bivališča zato, da ne živi skupaj z živalmi, sedaj je pa moda, da si vanje navleče cucke?

Pa polna usta ljubezni do živali imajo… koncerti, gore, po avionih jih vlačijo, da žival trpi… In čisto jih počlovečijo, govorijo z njimi in so prepričani, da jih cucki razumejo… mamice in očki da so cuckom… kako daleč gre lahko človek v nebulozah?

To je meni bolno res…

Ogabno do smeha…

Kaj smo to prišli kot družba otroke tiščimo v varstva, ker imamo delo, dirke pa s seboj v službo… In potem tam preliže vsakega, in vse naokoli… Ogabno

Evo tole ko ženska primerja otroke in pse : pse dovolimo in otroke tudi kdo pripelje poletih… To je znak, da se vam je odpeljal…

Mislim zakaj pa neb kdo kače pripeljal, ali pa krave da ne bosta sami doma.

Sem bila v eni taki firmi na obisku, nikoli več, po tleh ležala hrana, konji je oni pes nosil okoli, ker se je igral z njo, celega te pregona in preliže… Ogabno in nespoštljivo do strank

Prizadevna, 04.09.2025 ob 10:15

S temi psi je itak že vse meje prešlo. V našem bloku jih je vse polno, lajajočih, osamljenih, živečih po balkonih in atrijih, redko sprehajanih. Če pa so že, so neprivezani, za njimi drekov ne pobirajo, itak so vse zelenice in vogali, pasji skreti. Ko kosijo travo, smrdi po pasjem scanju in sranju. Dvigala in hodniki smrdijo po prešvicanih cuckih in cigaretnem dimu njihovih očkov in mamic…

Vsak dan je kakšen nov cucek, otrok pa vedno manj. Iz Amerike je prišla moda, da imajo po tri cucke ali več. In potem jih vlačijo povsod, po vseh parkih, trgovinah in lokalih jih je polno. Če kaj rečeš, te pa v gmajno pošljejo… Kot da bi človeška bivališča zamenjali za živalska, kar gmajna je. Naj gredo v gmajno cuckarji, s svojimi cucki vred, človeška bivališča pa naj pustijo nam, ljudem. Tisoče let človek gradi in izboljšuje človeška bivališča zato, da ne živi skupaj z živalmi, sedaj je pa moda, da si vanje navleče cucke?

Pa polna usta ljubezni do živali imajo… koncerti, gore, po avionih jih vlačijo, da žival trpi… In čisto jih počlovečijo, govorijo z njimi in so prepričani, da jih cucki razumejo… mamice in očki da so cuckom… kako daleč gre lahko človek v nebulozah?

Kaj zdaj, so psi skoz not zaprti al so povsod zunaj? Daj se že odloči 🙂

Jaz bi takoj poklicala policijo, ker ženska je psihično bolna, da tako muči ubogo živalco.

Ena gospa jo je dva krat opozorila, da bo pes oglušel, se ni premaknila. Ko bi šla vsaj nazaj, dlje od zvočnikov.

Jaz sem tudi prišla poslušati, ne se ukvarjati s psi. Po eni uri je prišla ena po psa in ga odnesla.

Bolno. Imam psa, pa mi na kraj pameti ne pade da ga vlečem po tako glasnih lokacijah. Kdo ji je dovolil vstop na prizorišče in zakaj je niso odstranili?

@ daj odloči se

Dvigala in hodniki smrdijo po prešvicanih cuckih in cigaretnem dimu njihovih očkov in mamic

Vidis, tu si se pa izdala, da lazes. Psi po telesu ne svicajo, samo po blazinicah tac in zato ne vohas njih, ampak vohas svoj lasten svic in svic svojih cloveskih sosedov.

In zakaj nisi policije poklicala? Kaj tle nas obremenjujes s obcutki nemoci? Kaj nej nardim s tem bednim obcutkom?si se slabsa kot ona ce nisi uspela resit ubogo zival.

@pojhgf

Nimas prav!
Ti povem zgodbo iz nase stolpnice:
Med 16:30 in 18 uro sem veckrat videla izhod lastnikov psov iz dvigala. Ubogim psom je kapljal urin in pri tem so cvilili!
Seveda, ce pa niso mogli urinirat od zgodnjih jutranjih ur.

Ja, urin smrdi, presvicane cucke pa se res nisem srecala.

tale pasja invazija me spominja na invazijo islamistov

bruh

Na smrt ga ima rada

Ne bi sploh vedela, da obstajajo ubrisane pasjeljubice, če ne bi skoraj vsak vikend poletja preživljala na jezerskih kopališčih in vse leto pogosto zahajala v gozd.

Babovje fuknjeno s temi jebenimi pesi.

Same ŽENSKE povsod, ampak same ŽENSKE s temi pesi. Jebemu res, moškega skoraj ne vidim.

@pikimepiki

Kolikokrat si tole ze povedala/napisala?
Se ti ne vpne v tvoj SW, da se ponavljas, kot pokvarjena jugoton plosca?

Srecujem na sprehodih krasne moske modele, s se bolj krasnimi cucki.

Cucki so tih, modeli pa zelo zgovorni in prijazni. ?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close