Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Peru in Bolivija – oprema

Peru in Bolivija – oprema

Pozdravljeni,

S prijateljico se odpravljava v Peru in Bolivijo med 20.60 in 20.7.06. Zanima naju, kakšen nabor oblek priporočate ter kakšno obutev naj vzameva s seboj (ali so planinski čevlji obvezni)?

LP S in K

alo,kolk sta placali za karto

Oj, jaz sem bila v Peruju in sem imela nizke treking čevlje, vendar sem bila doli v septembru, ko je tam pomlad in je manj padavin (v bistvu jih ni bilo razen okoli Cuzca in MP)… Vidve gresta tja za njihovo zimo…Ne pozabita na anorak in topel termoflis, ….. Ma v bistvu rabita vsega po malo, odvisno od tega kje se bosta potepali…

Če vaju karkoli zanima….just ask!

Martina

Ojla

Karto sva kupila pri STA in je skupaj z rizikom odpovedi stala 200.000. SIT – let pa imava iz Munchen-a.

LP S&V

Ojla,

Midva sva v dilemi med: visokimi pohodnimi, nizkimi pohodnimi in sandali. Sandali bodo le za tople obalne predele…

Saj veste – rucak je omejene velikosti 🙂

LP S&V

Jaz sem bil lani oktobra, novembra in v zacetku decembra v peruju in Boliviji. Zraven sem imel dvojne sportne copate. Ko sem sel na Inka trel sem celo pot hodil v sportnih copatih…
vzami sabo cim manj, če boš pa slučajno kaj rablo, boš pa sproti kupoval..

lp
swe

Tud jaz sem imela sabo ene teva sandale in sem jih v treh tednih dala gor enkrat samkrat, ravno tako v obalnih predelih. To je bilo iz Ice v puščavo Huacachino in zvečer, ko smo se vračali, mi je bilo žal, da nisem imela mojih merelk in nogavic… Pa glede na to, da greš ti na zimo… (? hmm, ne vem no). Ko smo bili recimo na morju (Ballestas, Paracas), ko smo šli na klife in v nacionalni park, tam je bilo mraz za popi…..! Obvezna je bila kapa! Takrat ko je pihalo je bilo grazno, takrt ko pa ne piha je pa čisto povprečno vreme… Meni najtopleje je bila Nazca, ker je pač v puščavi in Titikaka… DRUGAČE PA JE ZAKON DOL!!!

Zimski nabor =). Julija je na Bolivijskem altiplanu vključno s Titikako zelo mraz. Predvsem ponoči pade temperaturo pod ničlo, čez dan se segreje ampak za sandale sigurno ni. Cenejši hostali niso ogrevani, enako velja za nočni vlak WaraWara (Oruro – Uyuni). Če bosta šla na turo v Salar de Uyuni vzemita s seboj najtoplejšo spalko, ne bo vama žal.

Mogoče se srečamo, lp

P.S. Jaz bi vzel ta nizke pohodne

Jst sm bila v Boliviji in Peruju od aprila do začetka maja.
Imela sem nizke trekking čevlje, v Boliviji v pampah sem si kupila natikače. Cena je bla tko nizka,
da sem jih kmalu vrgla stran.
Glede oblek pa pač vse po malem…od kratkih majic, dolgih majic, pulover, flis, jakna, nogavice, najlonke, žabe, pajkice…”čebulna” varianta oblačenja…prišla v poštev predvsem v Salar de Uyuni, kjer smo na trenutke vlekli nase vse kar nam je prišlo pod roko ter v pampah, kjer smo imeli na momente na sebi le kopalke 😉
Uživajta in pozdravita mi Bolivijo&Peru!!!! v@

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close