Najdi forum

PERU& BOLIVIJA

Jeseni grem v Peru in Bolivijo.
priletim v Limo, nato pa proti jugo v bolivijo, mogoče za nekaj dni tudi v Čile.Pot bo trajala 2 meseca in pol.
Zanima me, kako je z vizami? A drži informacija, da mi vize ne rabimo?
Kako je kaj z cepljenjem?

A ima kdo takrat podobne načtrte kot jaz?
kupim tudi LP Peru in Bolivija, tazadnjo izdajo.

lp
furbi

Posodim LP South America za eno leto.

LP!

Š3tof

Za Bolivijo in Čile sigurno ne rabiš vize – preverjeno letos. Za Peru mislim da velja isto. Dva meseca + je fajn za Peru in Bolivijo, ne vem pa če se ti splača iti še v Čile..itak je v obeh prejšnjih toliko za videti…Če si ta hitr sorte pa lahko obiščeš še Čile, sam dvomim da prav do juga, itak je tam takrat slabo vreme..

LP je sem imel sposojene, tako da jih tudi sam nimam..

Lepo se imej.. Dentex

Za Peru se tut ne rabi vize

Ola!

Sem se ravno vrnila iz teh dezel tako da vize zagotovo ne rabis! Ce rabis se kaksno informacijo ti jo z veseljem posredujem!

Je pa noro lepo!!!! Bi sla kr s tabo nazaj :)))))

Natasa

malo me zanimajo cene v j. ameriki. pravijo da je bolivija med najcenejšimi, čile pa že med dražjimi. kako je kaj s tem tisti ki ste že potovali tam?

Itak pa me zanima cela latinska amerika (s srednjo am.), pa me zanima katere države so najcenejše za potovanje in katere najdražje??

Ola!

Ja zagotovo je v Juzni Ameriki najcenejsa Bolivija…kdaj sploh ne mores verjet ko preracunas cene :))) Za spati 300 sit, za dober obrok hrane 70 sit, avtobusni prevozi ZELO poceni, tudi razne dzungle, pampe, ture so tu najcenejse. Se enkrat ceneje kot Peru…
Moras pa biti potrpezljiv zaradi blokad, slabih cest,…na izi si ga moras vzet…

Natasa

swe kdaj odpotuješ v peru in bolivijo?
jaz grem jeseni v peru in čile za dva meseca
javi se

Jaz bi pa nekaj vprasala.

A je zelo priporocljivo, da se cepim za hepatitis A, če potujem v južno ameriko – Peru, Čile, Bolivija in majčken Argentine.

Odhod imam 13.7., baje se je pa treba cepit 8 tednov pred odhodom, pa se bojim, da sem ze prepozna. A mi vseeno rata in sem “zascitena”, ce se cepim 28. ali 29. 5?

Lp, p

za hepatitis a sem mi zdi da je cepljeneje še ena inekcija 1 mesec po prvi dozi- nisem sigurna

Ojla naja

1.10 prletim v Limo, pol pa po ob obali proti Cilu, predvsem ta severni del. Iz Chila pa v Bolivijo, en mesec Bolivije, nato pa se dober mesec Peruja.
Vracam pa se 13.12.

Kdaj pa ti letis?
A ze mas kaksen konkretni plane?
Daj pisi mi na
usa.can@email.si

lp
furbi

Hepatitis A ena doza 14 dni pred odhodom in se ena cez 6 mesecev. Ce gres v dzunglo pod 2300 m nadmorske visine, se cepi se za rumeno mrzlico. Oboje drzi 10 let. Na IVZ stane oboje 23 jurjev. V Italiji je pol ceneje.
V Boliviji se je situacija baje umirila, busi vozijo, blokade so redke. Ce nameravas na Macu Picu, vprasaj za detajle, sicer te lahko olupijo do gat.

Lp.

ceplenje za hepatitis a je druga doza od 6-12 mesecev po prvi dozi in to ti drzi za deset let potem.

kar se pa tice machu pichu varjante pa res bodi previdna kajti ko sem jaz bila tam so nas na suh nategnili kolikor so nas mogli. po drugi strani pa bi lahko bilo se slapse kot je bilo. sicer pa vsaka izkusnja prav pride.

a mi lahko kdo pove, kaksni so kaj stroski potovanja?
Kolko naj racunam, ce bom potoval low boudget?
mesec dni Bolivije, mesec in teden Peruja in en teden severa Chil?

lp
furbi

kar se tice stroskov, ki sem jih jaz imela ko sem bila tam sem v 14 dneh v peruju zapravila 500$, bolivija 1 mesec 300$, cile 2 dni 100$, argentina 1 mesec 1500$. imela pa sem nekako plan, da v treh mesecih ne presezem 3000$. kar pa glede na to, da sem potovala po razlicnih drzavah sem nekako na koncu zapravila manj kot 3000 $

sva cast, sbez 🙂

Mene pa zanima, kolikokrat ste v Boliviji in Peruju uporabili pomoč agencije za razne trekinge ali spuste s kolesi.

S kolegico sva mnenja čimveč narediti same, brez agencij.

A je kakšen treking, ki je res zahteven ali mogoče spust po “najnevarnejši” cesti, da bi bila priporočljiva pomoč agencije?

Hja če misliš spust s kolesi v Boliviji po WMDR (kako najbolj nevarni cestina svetu) je bilo z agencijo letos februarja od 20 -45 USD na osebo, razlika je bila v hotelu na koncu poti (Coroico), bazenu, kosilu, opremi in kolesih (jaz sem šel na poceni in do konca poti zamenjal še 2 bicikla)…ja lahko plačaš za slab bicikel in se potem na cilj pripelješ z najboljšim…ali pa tudi obratno…in na koncu smo bili vsi enako svinjski..

JE pa tudi odvisno kako obvladaš spuste, kako si zahteven,…

Samo brez agencije si moraš zrihtat bicikl, čelado, obleko, pa na 4500m se zapelješ, potem spust, pa če greš hitro itak malo zjebeš bicikl…pa nazaj pripelješ bicikl…sej se da samo ali se splača…

Popolnoma se strinjam z dentexom. Sicer se tut jest čim manj poslužujem agencij, ampak tuki je pa enostavno preveč težav in drkanja po domače. Sej če se potrudiš in svoje pogajalske sposobnosti maximalno uporabiš se da zelo poceni zrihtat

Kaj pa Machu Pichu? Nekdo mi je omenu, da je dal za en dan trekiranja 100 dolarjev? A je res tko drago in ali se bolj splaca iti na 4-dnevni Inca trail?

MACU PICCU

Inca trail je baje razprodan do septembra. Drugace pa stane okoli 250USD.

Vstopnina je 26USD. Pol ceneje s studentsko, lahko slovensko.

Prevozi so med 44 in 100USD.

Najcenejsa legalna varianta za Macu Piccu je trodnevna v lastni reziji.
Bus iz Cusca do Ollantaytamba (prestopis v Urubambi), ki stane 2USD.Iz Ollantaytamba gres z vecernim vlakom za 20USD do Aguas Calientes (vas pod Macu Piccujem).Naslednji dan gres pes gor (dobra ura hoje). Lahko tudi z busom za 12USD. Se enkrat prespis v Aguas Calientes (prenocisca so poceni kot drugod po Peruju). Tretji dan vlak ob 4:30 zjutraj nazaj za 20USD.

Ce gres za en dan. Zjutraj tja in zvecer nazaj das 64USD za vlak, pa se soncni zahod zamudis.
Direktni vlak iz Cusca je okoli 100USD.

Lahko gres tudi pes ob zeleznici iz Ollantaytamba 30km, ce se uspes izogniti zeleznicarjem in cuvajem parka.

Na koncu prevozi plus karta najceneje 56USD za studente.
Popoldne, ko se horde enodnevnih turistov poberejo v dolino, je gori precej mirno in res lepo.

Hvala za obširna navodila.

Bi te še vprašala za naslednje trekinge oz. puščave:

A se da v Uyuniju in Colci lepo zadevo spelat brez agencije. Da se pač renta šotor.

Kaj pa je z džunglo Rurrenabaque – koliko ur traja, da prideš do nje iz La Paza in koliko dni si je vredno vzet, da se zadevo pogleda. Koliko te pride z agencijo?

Kaj pa notranji leti? Vem, da je eden bolj znanih Cusco – Lima. A obstaja tudi Cusco – Chiclayo?

machu picchu-tisto, da je rasprodan do septembra se mi zdi malo za lase privleceno. ko sem bila jaz tam smo prisli do agencije vprasali ali je kaj fraj in ni bilo nobenega problema. vem pa, da ce rezerviras karto prek interneta vse preplacas. jaz sem placala studentsko varjanto $165 in smo sli za tri dni pes. res se splaca, ker je enkratno. sicer gres lahko tudi za stiri dni in je ista cena. brez studentske je $200.
rurrenabaque- imas razlicno stevilo dni. jaz sem izbrala tri dni pampe kjer smo en dan lovili oiranje, en dan bozali krokodile in en dan sli na lov za anakondo (nasli). tukaj je bilo znosno kar se tice klime, samo komarjev je na bilijone. potem pa smo sli se v dzunglo za tri dni in sem jo imela cez glavo za dosti predvsem za to ker je bilo tako vroce.po vecini casa v dzungli sledis zivalim, se ucis kaj je uzitno in kaj ne,… drugace pa je stevilo dni kolikor sam izberes. mi smo placali $30 in splaca se ti barantati
cesta smrti-ce imas le malo rad kolesa in te ni strah prepadov pojdi ne bo ti zal

kar se tice ceste smrti je tak, da se ti splaca malo vec placati in priti na cilj varno. jaz sem sla z agencijo katere ime se ne spomnim vem pa, da je internet naslov nekaj ecoadventure.com ali pa je se bolivia pride zraven. drugace pa so v novel LP letos privc. cena pa je $40, za kolo, celado, rokavice, anurak, kosilo, tus,….
potem pa iz coroica lahko vzames bus do rurre prezivis tam nekaj casa in nazaj letalo ali bus oz. do coroica z busom in naslednji dan z avtom agencij ki si se je posluzil ko si sel s kolesom po cesti smrti. statistika ceste smrti vssake tri mesece smrtne zrtve. reskirat????????? jaz sem.

pa se to za avtobusno karto iz rurre do la paza bos placal toliko kot je karta od rurre do coroica. mi smo se malo hecali na poti, da ti del poti dajo brezplacno zato ker itak ne ves ce bos prisel do cilja. to je bila nasa tolazba.

Ob 5 zjutraj iz Aguas calientes do Ollantaytamba je vlak za tujce 12 dolarjev, sicer pa je 20pa še kopaš se lohk u toplicah če greš solo.(sam turistični urad ti ne bo glih zalagal z informacijami, moraš bit kar mal prijazno siten glede pocen variante).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close