persen
Razmisljala sem da bi vsak dan jemala persen.Sem stalon zivčna v stresu,vse me znervira takoj začnem vpit.Mislite da bi mi kaj pomagal?Preveč me vse hitro vrze iz tira in res sm zivčna sto na uro.Najbolj mi je hudo zato ker se čist brez veze zderem na otroke k bi lahko vse uredila na miren način amapk enostavno me takoj vrze iz tira.Imam tudi malo probleme z sčitnico,vem da tudi to vpliva na nervozo in zivčnost,ampak ni se tako hudo da bi se morala kaj zdravit za sčitnico.Imam pa kmalu spet kontrolo in bomo videli kako naprej.
Kaksen imate kaj izkusnje z persenom?A sploh kaj učinkuje?
Za tvoj primer je zadeva prešibka, pa napišimo prispodobo, recimo Persen je pištola (9 mm varianta), ti pa se moraš ubranit pred celo divizijo, ki je oborožena z AK-47 in ročnimi granatami…
Torej, persen je zate neprimeren….
Probaj, seveda, zakaj pa ne. Vzemi tiste močne, 3 x na dan po dve. Škodijo ne, nimajo stranskih učinkov. Meni so pomagale…pa že samo zavedanje, da si nekaj vzel, ki ti bo pomagalo (učinek placeba) naredi svoje. Obvezno pa še kaj naredi zase, da se boš mal sprostila…najboljši so sprehodi v naravi. Pa še pomlad prihaja. Vse dobro ti želim. I.
Moj prijatelj je enkrat pred izpitom pojedel 6 persenov, pa ni bilo učinka. Blažev žegen se temu reče.
Toplo ti priporočam, da raje delaš na sebi, svoje vedenje se namreč da spremeniti. Če se problema zavedaš, si en korak z nule že naredila. Pobrskaj po netu, našla boš psihologe, skupine, delavnice…Premisli, kakšen način bi tebi najbolj ustrezal in na tista vrata potrkaj.
Če boš iskala pomirjevala, bo tvoj otrok kmalu imel ne vzkipljivo, ampak zadrogirano mamo.
Imaš prav. Tako se začne (nespečnost, glavobol, vpitje,….) in pristaneš v Polju. Tu te ne vedo drugače kot da te podrejo na tla in ti debela, odurna sestra da injekcijo. Zbudiš se ves poscan in posran ter zamrežen. Nafilajo te s tabletami, da postaneš NEMOČEN. Nič več ne vpiješ, na nikogar nisi jezen, si le ostudna bilka. Le še ješ, spiš, smrčiš in prdiš ter na koncu serješ. Vmes pa kadiš. Tak ti je to. Od tu vodi pot le na Žale ali včasih v Ljubljanico….
Persen ali Hova (meni je ta bila boljša) je kar lušna stvar in po kakih 14 dneh rednega (!!!) jemanja, se lepo pokažejo učinki. emlješ pa par mesecev, da se tud notranje umiriš.
Vendar pa omenjaš ščitnico. Takoj kontrolo, sploh, če si bolj suha, kot naj bi bila .. Smo imeli identično težavo s sodelavko … po parih tednih zdravljenja za ščitnico, je spet “normalna” in ni potrebe po izogibanju v loku.
Moje izkušnje so popolnoma drugačne od zgornjih.
Tudi jaz se spopadam s preobremenjenostjo in me kaj hitro otroci spravijo iz tira. Moram pa reči, da meni persen ful pomaga in to v roku parih ur. Kadar začutim notranji nemir, razdraženost, napetost, vzamem 1-2 tableti blažjega persena in že po uri, dveh se počutim bolje. Ne jemljem ga redno, samo po potrebi, pa je čisto v redu. Poskusi najprej z blažjo obliko, pa če ne bo pomagalo, vzameš dve tableti (koncentracija 1 tbl. forte je enaka 2 tbl. blažje oblike).
Tisti post avtorja Iz Polja pa raje ne beri!
Forum je zaprt za komentiranje.