Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Peroj pri Fažani

Peroj pri Fažani

Še boljši je v Fažani Re del getatto. Letos imajo še sladoledne torte. Prave umetnine, res za pogledat.

Peroj postaja mondeno letovisce…sprehajalna steza ob morju (od Fazane do Portica), cisto morje, pescena lepo urejena plaza. Moznost najema sencnikov in lezalnikov…gostinska ponudba za vsak okus…dve trgovini v centru vasice…ob vikendih poletja zabave s plesom na vaskem trgu…blizina turisticnega mesta Fazane, kjer je dibra kulinarična ponudba in tudi zanimivi dogodki…za staro in mlado…pa na starem pomolu v Peroju urejena odbojkarska igrisca, pregrasno igrisce v senci drevez za otroke z igrali (gugalnice, tobogan, vrtiljaki, lesena plezala

Peroj se je od leta 2005 zelo spremenil in gotovo ni neobljuden. V naselju sta trgovini, pekarna, trafika, hotel (z bazenom in teniškim igriščem), odlična restavracija, lokal, turistična agencija, velika izbira apartmajev… ni da ni. Poleti so na trgu zabave s plesom in živo glasbo. Fažana je 5 minut stran, blizu je tudi Pula.
Na plaži so zdrobljeni kamenčki, na novo je bil postavljen tuš ter kabine za preoblačenje, možna pa je tudi izposoja ležalnikov in senčnikov.
Leta 2016 je bila od Portiča pa vse do Valbandona speljana tlakovana sprehajalna pot, ob kateri so številni lokali, igrišča za odbojko ter igrala za otroke – tako da to resnično ni neka divja, neurejena plaža.
Kot je bilo že omenjeno v prejšnjih komentarjih – pogoji za kolesarjenje so tukaj dobri, obstaja kolesarska pot, kolo pa si je v Peroju možno tudi izposoditi.
Okusi so vsekakor različni, moje mnenje pa je, da je Peroj super kraj za dopust. Priporočam!

Tudi mi smo lani kupili parcelo blizu portiča( 600m od morja) upajmo , da bomo letos že letovali tam pa čeprav nam nekatere stvari ne gredo ravno po načrtu.Upam le , da mi bo uspelo zaživeti nočno življenje v Fažani ali Peroju.

Pot ob morju ni urejena le do Valbandona ampak vse do Štinjana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close