Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Perkerno delo: Plačam 4 ure, delaj 8 ur

Perkerno delo: Plačam 4 ure, delaj 8 ur

Pozdravljeni.

Imam eno vprašanje.

Ali bi delali osem ur (ali več) na dan, če pa bi prejeli plačilo (honorar) le za 4 ure na dan? Delo v marketingu.

Tako delam že dve leti, ne kaže, da bo šlo kaj na bolje. Na takšno delo pristajam zato, da zaslužim vsaj nekaj denarja. Kamorkoli se obrnem, povsod samo nategovanje. Večinoma neplačniki ali pa brezplačno delo – kot da mi je v življenju tako dolgčas, da za hobi brezplačno uresničujem sanje drugih ljudi. Takšnih ponudb je nešteto. “Samo tale projekt izvedi, potem bomo pa videli … ” Videli my ass. Dovolj mi je.

Perkerno delo je v porastu, izkoriščevanje gre prek vseh meja. Se mi zdi, da se o tem premalo govori. Stroški prevoza, bolniška, malica, plačan dopust … besede, ki že dolgo časa ne sodijo v moj besednjak. V redno službo sploh ne verjamem več.

In ne, nisem tako mlada, da bi tole lahko prenašala, le do tega mi ni, da bi čakala, če bo kaj iz zraka padlo. Trudim se po najboljših močeh. Imam družino, stroške in kup obveznosti …
Nedopustno je, da smo pahnjeni v takšne situacije. Nedopustno, da se pišejo takšne zgodbe. Razlika je prevelika. Zakaj za pošteno delo ne morem prejeti poštenega plačila? Žalostno, a izgubila sem zaupanje v ljudi … Kako lahko spijo? Če si brez morale in vesti najbrž prav sladko.

Hvala, ker ste me brali. Sitna sem danes. In žalostna. Ampak glavo gor, si rečem. Gremo naprej …

da se ti da, daj odpoved in si poišči nekaj boljšega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close