Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pepparkakor – svedski bozicni piskoti

pepparkakor – svedski bozicni piskoti

Jaz sirup vedno tako naredim,kot je napisala Misha.Tudi pri marmeladah, zlasti iz agrumov naredim vedno to raztopino sladkorja.Ce recept doloca,topim zraven se med.Lp Babi

Zivjo Ursa! Maja iz Liköping tu 🙂 Superca, da si napisala recept.. sem ga ravno iskala, ker grem domov, in bo najboljse tole spect, da bo disalo naokoli 🙂

Lepo se imej
Maja

naredila – so zanič!
Vse kar je, da lepo diši po stanovanju. Pa še to pravi mož, da bolj po krvavica diši kot kaj drugega!

Škoda, pa tako sem se veselila.

Zdaj sem jih koncno spekla tudi sama. Tukaj je nekaj komentarjev:

– iz te mase pride ogromno piskotov! Sama sem naredila iz polovicne kolicine, pa sem dobila 6 polnih velikih pekacev.

– pekla sem jih samo 5 min na 225C, ker se zelo hitro zazgejo. Takoj, ko so napihnjeni in samo rahlo rjavi, so gotovi.

– testo se izredno lepo valja in se nic ne trga, ko se iz njega izreze piskote in se te piskote prestavi na pekac (s tem sem imela jaz pri obicajnih piskotih vedno probleme).

– so pa malo manj zacinjeni kot tisti, ki se jih kupi v trgovini. Okus po zacimbah je bolj kot “pookus”, ko piskot ze pojes. Naslednjic bom dala vsaj se enkrat toliko cimeta, kot je v receptu. Mogoce tudi malo vec klinckov in ingverja, moram preizkusit.

– piskotki so zelo krhki in hrustljavi, sploh ne tako trdi kot npr. medenjaki.

Lp, Ursa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close