Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pepi in antraks

Pepi in antraks

Dragi moji Tjavendanovci
Vsak dan , ko hocem zvecer prebrati privatno posto, me na mojem priljubljenem Netscape-u pozdravi en tip pod gas masko in kup sprorocil o antraksu. Slisim, da je tud meni neljubi Microsoft dobil eno tako cudno posiljko. No, hudica tud antraks ne more vnicit.Microsoft-a.. In sedaj k problemu. Ko se bil se majhen sem na usesa ujel zaskrbljene pogovore oceta in sosedov, ki so govorili, da po nasi ljubi dezeli razsaja nekaksen vranicni prisad, ki baje hudo skodi zivini in drobnici..Nekaj so govorili o nekem cepljenju in res so se zivinozdravniki nekaj casa vozili z mopedi po vasi… To je le nek bled spomin , nobenih podrobnosti se ne spomnim… Zdaj iz medijev izvem, da se vranicnem prisadu strokovno rece Antraks in da ta desetletja lahko prezivi v zemlji. Danes, ko sem pojedel ta peti kapsl predpisanega antibiotika, sem hotel odvreci steklenicko, pa mi je nekaj dejalo, da naj preberem prilozeno navodilo. Bemti, in imel sem kaj prebrati… Torej Pepi zre bakteriostaticni antibiotik sirokega spektra, ki deluje na vse mogoce mikroorganizme in zdravi poleg pljucnice, bronhitisa, sinusitisa , se antraks, kugo, sifilis, kolero, gonorejo, malarijo, legionarsko bolezen, boreliozo…pa se, pa se..(ce bi vse napisal, Srump popizdi)…. In v cem je problem? Pepi se vedno zivi v ruralnem podrocju, o tem ga je poducil sin. Res da v krogu vsaj pet kilometrov ne zivi nobena krava ali kaj od drobnice, samo clovek nikoli ne ve.. Pepija je v zivljenju picilo veliko cebel, os pa vec kot Sasota, komarjev in klopov sploh ne steje, celo ena “kaca”, pozrl je ze nedefinirane kolicine atibiotikov, hote in nehote, kot zdravila in kot hrano, enako veliko fungicidov in herbicidov, pa fasal sevanj od kozmicnih, medicinskih, industrijskih, magnetnih, ultravijolicnih, infrardecih, mikrovalovnih, radijskih , ionizacijskih in politicnih … Spoznal je celo delovanje interferonov, kar je zaradi njihove cene, omogoceno le redkim izbrancem..Iz zadnje vojne je Pepi hranil doma komplet 4. ameriskih mask in 2 JNA ABK komleta . Pri zadnjem generalnem ciscenju je zena obracunala z JNA. Torej je odvisen sedaj le od ZDA. En filter bi moral nujno zamenjati, ker je z njim ze trikrat sprical marelice… No to so postranska vprasanja. Tjavendanovce Pepi sprasuje, ker se vedno kaslja in jutri zacne z drugo dozo enakega atibiotika, ali mislijo, da je glede na sedaj navedeno varen pred pred vsemi oblikami antraksa, ali naj za vsak slucaj pozre se tretjo dozo s katero ze razpolaga?
Tud za najbolj neumne odgovore hvalezen,
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Ej, pa si ti ziher, da ponoči, ko ugasnete luči ne oddajaš morebiti kakšnih čudnih svetlobnih signalov in se nič ne svetiš, zelenkasto npr.? Ker če ne lahko brez problema poješ še tretjo škatlco biotikov preventivno! Vsake toliko posuj še eno zdrobljeno tabletko po disku računalnika, da se še compo znebi te golazni.

Vsekakor je pepi bolj varen s temi antibiotiki kot pa, če bi dneve španciral naokoli kot zombi s tisto masko, ki po mojem trdnem prepričanju ne pomaga kaj dosti pri tovrstnih pošastnih bakterijah.

Torej pepi, nujno je požreti ti še tretjo dozo antibiotikov. ( glede na to, da še kašljaš ). Ker tako in tako pojemo že veliko svinjarije že v navadni hrani, mislim, da ne boš imel večjih težav. Vsekakor sem mnenja, da boš ž žretjem le-teh uspešnejši pri varovanju svojega zdravja, kot, da če bi hodil in to že sedaj , tam naokoli s plinsko masko, katere čas delovanja je omejen in mislim, da ne bi bil prav uspešen.

Lp, Jana

Hvala, na dobrih odgovorih..Ja, sem pozabil povedat, da me je k taksnemu pisanju vspodbudila tud izjava sefa kmetov Buta, ki je menda vceraj v Celju dejal, da je prva prioriteta Slovenije vstop v NATO. Bemti, ce je to zdaj ze kmetom prva prioriteta, pol bo pa se hudic.. Ampak tega antraksa mam pa tud ze dost, saj nivec za przgat radia al televizije, samo to meljejo…. MI, mali kalimeroti bi bili kar z USA radi vštric.., pa magar, z antraksom… Ce ze mene kot osla nervirajo, a vas nec?
Drugac pa se kar kasljam, kjub antibiotiku..
Pepi

Pozdravljena Buba,
Prvic te srecujem na TJavendan, zato dobrodosla med nami ta “prfuknjenimi”. Sodec po odgovoru sodis sem in bos nasa nova popestritev… Zanima me samo, ali si sama prsurfala, al so te ta resni izgnal…
Pepi

Pepi..mojjj..kaj pa rozce….ta domace…probaj ,res pomaga!

TRpotčev sirup..jutri boš ze skakal okoli..bos videl….mislim nate..drzi se!

Ma ja naši kmetje…….. glavno , da je krava Cita v redu , saj bo postala še miss Slovenije. Kar se pa kašlja tiče…… stara Slovenska modrost pravi: Kdor dolgo kašlja, dolgo živi !!!

Perla, ti pa znas zmeraj zdravit, haha.. Trpotca mam na vrtu za izvoz in to ozko in siroko listenga, sam da bi sirup kuhal iz njega, to pa ni pri nas v navadi…
Hvala, ker mislis name…
Pepi

Perla, ti pa znas zmeraj zdravit, haha.. Trpotca mam na vrtu za izvoz in to ozko in siroko listenga, sam da bi sirup kuhal iz njega, to pa ni pri nas v navadi…
Hvala, ker mislis name…
Pepi

Ja kaj naj rečem…. prav lepa hvala za dobrodošlico! Z mano je pa tako, sem hotla bit srednja, pa resna, pa ni šlo, pa ni šlo in sem rekla odsurfam k izgnancem, tle se bom pa menda ja našla. A, ne?

Draga buba, prisrčna dobrodošlica tudi iz moje strani. Jutri, te pozdravijo, tudi ostali izgnanci, ki so včeraj in danes na prisilnem dopustu. Midva s pepijem imava trenutno teževe z zdravjem, pa sva tu dežurna.

Lp, Jana

Zdaj vidim, da mi je se mis kihnil al sem ga pa prevec ruknil… Bom ga preventivno spucal…, da ne bo vec dvojnih sporocil…
Pepi

Hoj Jana, tudi tebi prav lepa hvala. Sam veš, je prav, da je kdo dežuren, kr drgač je lahk prec štala. Sicer me je že Kaja opozorila na stanje Tjavendanovcev, sam to z bakterijam je pa mal too much. Da sta se takoj pozdravla, tri, štir, zdaj!

Mislim, da tu ne bos imela nobenih problemov, edino kar ne pocnemo je kreganje in zaljivo zmerjanje. Drugace pa, bolj ko se bos odstekala, boljs bo tebi in nam… Znamo pa bit tudi resni, ce je komu treba kaj pomagat… Sicer pa, dobra roba se sama hvali, da pa je Tjavendan to, se bos ze sama prepricala, ze jutri..
Pepi

hahahah mislim Pepi,resno pozdravi se..al z trpotcem al brez..drugac,se ga pa ne kuha..le globoko pod zemljo ga moras zakopati,ker sele tam cez eno leto tam doli gloooooooboko v ……. dozori v tistega pravega..hihihi

p.s. svetujem ti sprehod v lekarno,tam ga brez vseh muk dobis..cmokija..vseen sej ves,da se mene tako ali tako nič ne prime..Pozdrav!

Dober vecer Jana,
Vidim, da si pokonci, a to lahko razumem , da si boljse? Zelim ti, da ti zmagas…
Mene se pase, mislim pa da bi moralo nehat, ze predolgo traja…
Ja, ampak nate pa se mislim….
enga lupcka,
Pepi

Pepi, dej ti te antraxno-pesticidne-oralno-analne-anabolično-sulfatne tabletke zamenjat z parimi domačimi brinjovčki, če lahko, boš videl, boš dobil nazaj zdravje, apetit in barvo.

Kar se pa tiče Microsofta in Američanov, naj se pa kar malo ukvarjajo s temi problemčki, ne bojo toliko na delo mislili, pa nam vsake dve leti menjali operacijskih sistemov in procesorjev, da ne bo tako kot sedaj, ko kupiš PC v štacuni, pa potem pride nekdo, da ti ga inštalira, pa ga že poslušaš, kaj si kupil ta jajca, zastarela, da sploh ne ve, če bi se lotil dela…

Sašk, ljubi prijatelj, dobro jutro. Cmooooooočkkaaaaaaaaaaa na …… in, oh, vesela sem, da smo spet vsi tukaj!!! Dobro jutro!!!
Marija

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Hvala na zdravstvenem nasvetu, sam brinjeckov vec ne pijem, mi vera ne dopusca …Ja, Mikrosoft, bi pa lahk kdaj posebej obdelal, bi bla fina tema Pred par leti sem mel priliko vidit PC-e v eni ameriski firmi. Da vidis tista jajca, kaj jajca, ne bi verjel, groblje proti nasim. Oni svari gledajo skozi Money in dokler dela dobro, se ne menjaj… Namest pisalnih strojev in terminalov res ni potrebno imeti zmajev..pa kaksen Word, se vlada in drzavne institucije so uporabljale WP… Je pa res, piratske robe pa nimajo nic gor nakranclane.., lastnino pa spostujejo..
Pepi

dan Pepi! @!#$
lp
Angel?*

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close