Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Penzija 15let

Penzija 15let

Stara sem 50

Imam 7let del.dobe.

Ali se mi splaca placevat del.dobo da bi jo imela vsaj 15let

Bi dobila kak e za to.

Ali nima smisla.

men to s 15 leti delavne dobe v Slo. ni jasno. imam sorodnika, ki je dalal v Slo. 10 let, še v času juge. Pol je šel v Nemčijo. In on dobi za 10 let delavne dobe penzijo iz Slo, kar je sicer drobiž proti nemški panziji, tako, da tud on ne bi smel dobiti penzije iz Slo., ker nima 15 led delavne dobe po tej logiki, pa jo dobi.

Odgovor na objavo uporabnika
Popay npr, 02.11.2021 ob 09:24

men to s 15 leti delavne dobe v Slo. ni jasno. imam sorodnika, ki je dalal v Slo. 10 let, še v času juge. Pol je šel v Nemčijo. In on dobi za 10 let delavne dobe penzijo iz Slo, kar je sicer drobiž proti nemški panziji, tako, da tud on ne bi smel dobiti penzije iz Slo., ker nima 15 led delavne dobe po tej logiki, pa jo dobi.

Ce bi imel samo 10 let delovne dobe, ne bi dobil nic, ker pa ima se v Nemciji delovno dobo, se steje skupna, s tem, da Slovenija izplaca za cas v Sloveniji, Nemcija pa za cas v Nemciji.

Koliko se splaca ali ne splaca vplacevati za pokojnino, ne vem, dejstvo je, da bo v vsakem primeru mizerna.

Po moje se celo zelo splača. Vsaj pravice statusa in zdravstveno zavarovanje bo urejeno. Sicer verjetno šele pri 67 letih. In nenazadnje bo glede na malo vplačanih prispevkov to se dober posel. Čeprav bo pokojnina res mala, bo sorazmerno boljša, kot bo moja.

Odgovor na objavo uporabnika
skupna delovna doba, 02.11.2021 ob 09:27

Ce bi imel samo 10 let delovne dobe, ne bi dobil nic, ker pa ima se v Nemciji delovno dobo, se steje skupna, s tem, da Slovenija izplaca za cas v Sloveniji, Nemcija pa za cas v Nemciji.

Koliko se splaca ali ne splaca vplacevati za pokojnino, ne vem, dejstvo je, da bo v vsakem primeru mizerna.

hmm, zna bit, skupaj ima 45 let delavne dobe.

imaš 300 EUR vsak mesec viška?

ni glih poceni, a ne…

Seveda se splača.

In nisi edina!

Spoznala boš krog sodelavk in sodelavcev, ne bo ti dolgčas, razširila boš socialno mrežo. Tvoja penzija bo 350 €.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close