Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika penilec za mleko

penilec za mleko

zdravo!

kupila sem penilec za mleko. (v intersparovi akciji), tistega na baterije. potem sem se z velikim navdusenjem lotila dela – nic. ne speni in ne speni in ocitno delam nekaj narobe.
prosim, povejte mi , kaj naj naredim in kako, jas si tako zelo zelim, da bi znala naredit dobro mlecno peno!!
hvala!

Verjetno je odvisno od mleka ki ga uporabljaš, koliko maščobe ima tvoje mleko, meni uspe s 3,2 in včasih s 1,6 ko sem poskusila domače mleko in tisto z najmanj maščobe mi ni uspelo.

Jaz dam mleka v posodico samo za debelino prsta in segrejem. Potem segretega spenim in full naraste pena. ne smeš dat dosti mleka, ker ti ne bo ratalo!
Tako kot sem rekla,samo za prst!

Jaz imam ročnega in se lepo speni. Včasih dam mrzlo mleko, včasih ga pogrejem, vedno pa ga dam 1/3 lončka. Mleko pa 1,6.

Hej,tega na baterije ne poznam.Imam takega kot Asja in lepo speni tudi
mleko 1,6.
Na navodilih pise,ali hladno iz hladilnika ali vroce.Mlacno se ne speni.
hcerki,ki ima mikrovalovko sem kupila takega,ki ga lahko da direktno z mlekom vanjo pogret.Kolicina ,kot Asja. Lp Babi

Meni ‘rata’ včasih iz hladnega mleka včasih pa na 20-30 sekund v mikrovalovki segretega mleka, odvisno od kakovosti mleka, je pa pena kot smtana, mnjam…vzamem pa do 1/2 skodelice mleka pa tam do 2 mintu peni spet odvisno od mleka ….a ja imam pa na batarije…..dobila ko kupila 2 x 1/2kg kave…………

oj!

sem poskusila z vrocim mlekom, cisto malo sem ga dala in je bilo SUPER, taka lepa penica, da se mi je vse smejalo.
hvala vsem za odgovore!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close