Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Penilec mleka

Penilec mleka

S hladnim še nisem poskusila, ker mleko vedno malo segrejem. Uporabljam Alpsko 1,6.

Hej,Liza! Medve pa ne bova gospe,izkljucno samo po imenu(stara mama in babi). Prav? Res se ravnam po napisanih navodilih in je v redu.Mleko pa kot kdaj- 1,6 ali 3,2. Lep konec tedna Babi

Babi

Prav, ne bova “gospe”. Me veseli, da smo na forumu vse generacije, da se znanje in izkušnje izmenjujejo. Res z veseljem prebiram in moram priznati, da mi je kakšen nasvet prav prišel.
Želim lepo nedeljo in dobro spenjeno mleko.

Vse kar potrebujete za izdelavo kav, kapučino in podobnega – vključno s penilci mleka – boste našli v eni trgovinici v Stari Ljubljani (za tiste, ki ste iz tega konca), ki je čisto malo naprej od Čajne hiše (na isti strani).
Kako se pa imenuje, pa žal ne vem.

Najboljše se speni alpsko mleko z 0,5% maščobe.
Mora pa biti ali zelo mrzlo ali zelo vroče.
Sama spenim mleko s Tupperwarovim penilcem mleka. Moraš pa tudi malo počakati in imaš res pravo peno.
Nikakor se ne speni domače kravje mleko, ter mleko katero smo odmrznili – vse je preverjeno, sem sama preizkusla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close