Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Penilec mleka

Penilec mleka

Drage moje sobralke, iščem odgovor na naslednje vprašanje: kje V Lj se da kupiti penilec za mleko (pa da je OK) ? Enkrat poleti sem ga kupila za mojo mamo v Intersparu – bil je v akciji in mislim, da je bil znamke Severin (modre barve), zdaj pa sem ga želela kupiti še zase, pa ga tam nimajo več. Imajo pa v akciji nekega drugega (Elta) – ne kupujte, meni je razpadel po delih v mleko, ki sem ga penila. Hvala za odgovore in lep dan vsem, Lencka.

Mama ga je prejšnji teden kupila v eni akciji v Mercatorju in ga zelo pohvali. Je pa res, da po enem tednu še ne morem reči, koliko časa bo uporaben.

Sicer izven konteksta… če ti kaj pomaga, lahko mleko speniš tudi tako, da ga “stepeš” (kot smetano) z električnim mešalnikom. Pogoja: – mleko mora biti zelo mrzlo; – biti mora 0,5% m.m

Pena je zelo kompaktna.

LP

Hehe, vidiš, jaz pa bi obratno prej rekla… Kolikor vem, se je zelo lepo dalo zmešati polnomastno mleko (3,2 % in več maščobe) s paličnim mešalnikom :))).

Lep pozdrav Staša

mishika

Z manj je bolj, pa malce ogret naj bi bil……..

Hehe, ubogo lencko bomo čisto zmedle :)))).

mal je treba eksperimentirat…..ha ha…..
……da pa uni Sparovi penilci v akciji razpadajo…..jaz sem jih kupila za rojstne dneve naših bab……..pa še sebi sem jih želela kupiti……jaz imam enkrat v Avstriji kupljenega pri 1 kg kave(cca. 6 EUR)…kot reklamo pa dela ,tipi topi……pa ga ne bom menjala…..

Mishika,

jaz sem večkrat probala z 1.6, pa mi pena ni nastala, medtem ko z 0,5 postane tako kompaktna, da lahko obrmeš posodico in se ne bo niti premaknila. Mogoče pa imaš ti boljši mešalnik kot jaz 🙂

LP, Staša

Hehe, ne samo mislila sem… Ker sem pred leti tako delala pri babici… apak s paličnim mešalnikom – takrat razni penilci še niso bili “v modi” ;).

Se pa bojim, da smo ubogo lencko že čisto prestrašile in zmedle, hehehe…

Opažam, da ni nobena gledala Jamie Oliver-ja, ko je enkrat delal vročo čokolado. Mleko je skoraj zavrel, ga prelil v plastenko samo do polovice in zaprl. Plastenko je prijel s krpo, da se ni spekel in potem tresel in tresel in tresel… Mislim, da cca. 1 minuto.
Lep dan!

Vladka

Res je nastala zmeda. Sklepam torej, da je možnih več variant 🙂

JAz tudi delam spenjeno mlko iz 0.5 mleka, tako kot staša. In res je, če obrneš posodo na glavo se “mleko niti premakne ne” 🙂
delam pa tako, da imam mleko prej nekaj ur v hladilniku na zelo nizki temperaturi ali pa da daš v zmrzovalnik za 15 minut……

nato ga vlijem za dober prst debelo v visoko plastično posodo in miksam kar z navadnim mikserjem z metlicami (kot za biskvit). najprej miskam ene 10 sekund na najnižji potem pa še kakšno minuto na najvišji stopnji.
Preverjeno, pena pride trša oz. bolj kompaktna kot smetana, a vendar veliko rahlejša in lažja. potem enostano zajemaš z žlico in daš čez kapučino, kakav….ODLIČNO JE!

LP

Zala, kapučino je res zakon :))

No tako, pa sem našla sladico za mojga sladkosnedneža. Mu naredim takoj zvečer, ko prideva domov. 😉 super, hvala!!

Vladka, jaz sem takrat gledala Jamie Oliver-ja in sem šla takoj naslednji dan v akcijo. Kupila sem lepe pol literske skodele in vse potrebne sestavine. Vroče mleko sem v termovki tresla in tresla, pa tresla, pa tresla… ene 3 minute najmanj, pene je bilo samo za vzorec.

Pa sem se zjezila in naredila peno s paličnim mešalnikom in jo je bilo, kolikor sem jo hotela. Se pravi vroče mleko 1,4 in palični mešalnik.
LP Daša

Jaz sem ga kupila v Nami, lonček je keramičen. Super!

Zdravo vse
tudi jaz imam keramični mešalec, še vedno nerabljen. Prosim napišite, ali pritiskam ročko v mrzlo ali toplo mleko.
LP

Ja, jaz sem pa to šele včeraj preizkusila v plastenki od mleka, pa je bilo tudi bolj malo pene, a sem mislila, da morda zato, ker mleka nisem skoraj zavrela, da je bilo mleko morda prehladno.
Bom poskusila s paličnim mešalnikom, a imam le mleko 3,2. Bom videla, koliko bo uspeha.
Lep pozdrav!

Vladka

Vladka,
poskusi z ledeno mrzlim mlekom – tudi tako gre, sem sama poskusila,

LP
zala

Hej,Liza!
Sama imam res kvalitetenega iz rostfraja.Hcerki sem kupila keramicnega,da lahko mleko pogreje kar v njem v mikrovalovni pecici.Oba ze nekaj let brezhibno delata.Pravilo,ki je prilozeno zraven, je:

Ali mrzlo mleko iz hladilnika ali vroce,mlacno ne!

Nama pena super uspe.
Imam pa kot darilo Nescafe kave tudi licno plasticno z zvonastim pokrovckom.Poleti dam notri hladno mleko in tresem.Pena krasna.Enkrat sem pa dala toplo za kakav, je pokrov odneslo in sem bila vsa pospricana
in vse okrog mene.
Sploh imam tezave s pokrovkami,enkrat se mi ne odprejo,drugic pa same skocijo ob nepravem casu. Lp Babi

🙂

LP

Ja, hvala, bom poskusila bolj iz moje radovednosti, saj, ko sem to otrokom pripravila, so se nekaj “spakovali”, kakšen čuden kakav pa je to… Mami pa toliko truda in umazane posode… zaman 🙂
Pozdravček!

Vladka

Prosim, a se ti penilci lahko uporabljajo za izdelavo kremaste vroče čokolade? V gostilni jo tko fino spenijo in je tako kremna, doma imam pa lahko iste vrečke s čokolado, pa vseeno pride ven puding. Sem probala miksat pa ni delovalo:(((
LP Barb

Jaz pa delam spenjeno mleko s Tupperwarjevim penilcem (vroče mleko) in je perfektno!Mislim, da je trenutno izdelek v akciji!

Zdravo ga. babi.

Hvala za odgovor. Jutri naredim.
Lep pozdrav od Lize / stare mame na internetu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close