Pelješac
Mi smo bili lani na Peljšecu. Totalno smo bili navdušeni, ker semo bili v enem zelo majhnem kraju (par hiš), sicer ne čisto ob morju, vendar s pogledom na Korčulo in kanal.
Smo pa imeli rezervirano v kraju (vasi) Drače, ampak, ko smo videli kaj nam ponujajo, smo se kar zahvalili in šli dalje, sami poiskat apartma. Imeli smo srečo in smo dobili opisan apartma za 30 EUR (2 spalnici, 2 kopalnici, kuhinja, terasa, svoj vhod). Sicer oprema ni bila ne vem kaj, bilo pa je čisto udobno. Pogledali smo si kar nekaj apartmajev na Pelješcu, pa je bilo povsod podobno (starejša oprema) – je pa tudi res, da smo bili tam v avgustu, ko je višek sezone in so ta-boljši verjetno bili zasedeni.
Priporočam, da poiščete tudi kaj preko interneta in se lahko tudi osebno povežete z lastniki in ga povprašate kaj nudijo.
mi smo bili pred leti na Pelješcu in smo kampirali,kamp je bil še kar ok, ti pa odsvetujem mesto Orebič , ker je zelo natrpano na plaži
otok je idealen za srfarje, tako da je bilo skoraj vsak dan popoldne vetrovno in tudi morje temu primerno valovito, mi smo se kopali samo dopoldne, ker je bilo popoldne v morju polno srfarjev, seveda ni povsod tako m mi smo bili pač v kempu,ki je namenjen predvsem srfarjem
sicer je pa to polotok, kjer lahko okusiš še delček divjine in nenaseljenosti
najlepše od vsega je pogled na mesto Korčulo in taksi čolni , ki vozijo iz Pelj. na Korčulo
Z punco sva bila lani v orebiču, sicer sva pa raziskala cel Pelješac in Korčulo. Imela sva apartma, ki sva ga rezervirala preko turistične agencije Relax, bilo je proti koncu Junija in v začetku Julija. Za apartma sem plačal 21.000SIT za 7 dni – ful poceni, v tem terminu ni bilo praktično nobene gužve.
Polotok je zelo lep, ni pa nobene diskoteke ali pa nočnega kluba, tako.
Bila sem na Pelješcu pred nekaj leti, sicer čisto po napaki: na licu mesta so nama odpovedali hotel v Gradcu (delal sem preko Globtourja, pa naju niso obvestili o odpovedi), pa so naju premestili v Trpanj, all inclusive hotel. Tako da na notranjem koncu polotoka se splača poiskati plažo, ki se ji reče Divna, je sicer “divja” plaža, je pa mivkasta. Če se po isti cesti pelješ še naprej z avtom, prideš do peščenih plaž. Bila sva septembra, takrat ni bilo žive duše.
Hvala vsem za info! Tudi jaz sem našla apartma za dva za 29 tisoč. Da pa ni nočnega življenja, pa naju ne moti. Načrtujeva pa tudi dopust začetka julija. Gledala pa sem za Orebić In kako je s trgovinami tam?
Ja, pa tisti, ki se takoj zapičite v lapsuse-ja, vem, da je polotok.Sem samo človek in sem zato pač zmotljiva.
ha, sej tebi pa ni treba biti obcutljiva. joze je lepo razlozil, zakaj nekateri mislite, da je otok in to je to. in zdej je tudi meni jasno. sploh si pa lahko vesela, da te nekdo opozori na napake. veliko bolj prijetno, kot da bi se ti folk smejal za hrbtom. in kaj je lepsega, da te na to opozori nekdo prek foruma, ki te sploh ne pozna.
torej taka reakcija je bila cisto odvec…
Zavesa, Jozze, obca …..ena in ista oseba, različni nicki.
Kaj hudiča se sploh vtikaš v debato, Jojmene pač išče apartma na Pelješcu in je ne zanima ali je to otok ali ne. A misliš, da si bo zdej, ko si ji razsvetlil(a) razum, premislila in ne bo šla na Pelješac samo zato ker se na enem majhnem končku drži celine?
Povsod se najde kakšen drekač, prav na živce mi že grejo ti forumi.
profesionalec pepe, ocitno si res nadarjen, da tkole spoznas kdo je pod vecimi nicki in kdo ne. Ce bi si prebral post od obce bi uvidel, da odgovor sploh ni potreben….vsa nejasnost je bila v tem, da tja pelje trajekt. O tem kam nej ona gre sploh ni bilo govora. men grejo pa na zivce taki povrsnezi, k neki preberjeo, pa sploh ne vejo kaj so prebrali. pa smo spet pri funkcionalni nepismenosti.
In natanko isto vprasanje se tebi: Kaj hudiča se sploh vtikaš v debato???
pa lep pozdrav, pepe!
Forum je zaprt za komentiranje.