Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pekaci za kruh

pekaci za kruh

Ali imate kaj izkusenj s pekaci (strojcki), za izdelavo kruha. Mi smo za darilo dobili strijcek CLATRONIC BBA 2787, pa ni vreden nic. Pri prvi peki je kruh napol spekel, nato pa popolnoma crknil. Ko smo ga nesli zamenjat, so nam ga brez problema in vprasanj menjali, tudi v skatlo niso pogledali ali je vse v njej. Ko smo dobili drugega sicer ni crknil, kruha pa tudi ne spece. Testo lepo zamesi in in tudi vzhaja dobro, ko pa ga bi moral speci nima prave moci. Testo pade skupaj in se slabo spece.
V navodilih so sicer navedene moznosti zakaj pride do tezav, in kako se jih odpravi, vendar nic ne pomaga.
Razmisljam da bi ga ponovno nesla zamenjati, ker samo surovine unicujemo z njim in slabo voljo nam povzroca. Ne vem pa ali ima smisel nositi domov se en aparat iste znamke, ker gre morda za serijsko napako.
Kupljen je v bil v Merkurju, stal je 16.000.

Hvala za odgovore. LP Ajsa

Živjo!

Po mojih izkušnjah je v testu preveč vode, zato pade skupaj. Je najbrž moka bolj vlažna in daj manj vode. Najprej poskusi z manjšimi količinami in na krajši čas pečenja – hitro. Ne obupaj tako hitro in na začetku testiraj z istim tipom moke.

Lepo zapečen kruhek ti želim.

Malo pobrskaj po temule forumu, smo dosti pisali o takih pekačih, celo o receptih.
V glavnem smo vsi zadovoljni s pekači. Tudi moj je Clatronic in nimam z njim nobenih težav, res pa je, da je treba dati noter točno določeno količino sestavin, predvsem vode.

http://med.over.net/phorum/read.php?f=87&i=3811&t=3811

Evo tukajle je obširnejša debata o pšekačih za kruh…
(če link ne prime- je na forumu starejši so modrejši)
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close