Najdi forum

Kako močan PC je potreben za vgraditev pekača in koliko diskovnega prostora
moram imeti ? Kateri software bi bil najprimernejši za učinkovito in enostavno delo ? In še – mi veste svetovati ustrezen pekač ( cena ? )
Dobrohotnemu s foruma, ki bo imel voljo odgovoriti nevednežu, se že vnaprej lepo
zahvaljujem.

Če dovoliš, bi predlagal, da bi raje napisal kakšen računalnik imaš, pa ti bomo potem lažje odgovorili, če je vsega dovolj. (procesor, disk, ram, plošča-če je sploh mesto za pekač)

lp

Zdravo!

1. CD-je sem snemal tudi že na 486-tki (predhodniku Pentiuma).
2. Prostega diskovnega prostora je priporočljivo imeti vsaj za en kompleten CD, seveda pa to ni pogoj.
3. Večinoma uporabljam Nero
4. Za ne zelo zahtevne uporabnike je dobro skoraj vse kar se prodaja pri večjih računalniških firmah. Zadovoljivo sem snemal z vsem, kar sem doslej imel (Pinnacle Micro 2X, HP 2X, Philips 2X, Mitsumi 4X, Yamaha 4X, Teac 8X;16X;40X, NEC 40X, Samsung 48X, Pioneer 8X- ta zadnji snema tudi DVD).

Skratka danes je snemanje CD-jev zbanalizirano, poenostavljeno in izpopolnjeno do te mere, da boš lahko posnel CD skoraj s katerim koli zapisovalnikom, ki ga boš novega kupil – če le ni defekten.
Sam sem imel še največ problemov s prvim, ampak to je bilo 7 let nazaj, ko se CD-ji še niso tako masovno snemali, tehnologija zapisovanja na medij pa je bila bistveno manj zanesljiva (beri: zaj.bal sem malo morje CD-jev, ki so takrat koštali cca. 15-20X več kot danes). Od vključno 4X snemalnikov naprej je odstotek uničenih medijev skoraj smešno majhen.
Torej – ti samo kupi, pa snemaj. Včasih je morda bolje kak CD posnet z malo nižjo hitrostjo, kot jo obljubljajo proizvajalci – da se izogneš morebitnim manjšim napakam (Izkušnja od 40X Teaca). Sam imam npr. 48X pekač, pa se ne obremenjujem z maksimalno hitrostjo. Snemam na 16X in imam CD posnet v 5 minutah, namesto v dobrih 2 minutah. Pri moji količini CD-jev je pač čisto vseeno.

LP…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close