Najdi forum

Pekač – težave

Ojla,

sem gledala že v preteklih temah in najbrž bo treba servisirat, pa vseeno – any idea?!

Pekač začne (najbrž) čitat CD (lučka utripa), malo ugasne, nato pa začne oranžna lučka nonstop utripat (kot da bi hotel prebrat CD, pa ga ne more) in to je vse. Ko v raziskovalcu kliknem na pekač, pa vseskozi javlja, da ni na razpolago (no, saj res ni, če se pa trudi delat, pa mu ne rata;)

Kišto sem že odprla, malo “porukala” kable oz. kontakte in priznam, tudi malce sem ga tepla;)) pa nič ne pomaga.

Torej – bo nasvet čistilni CD oz. nato servis ali sem lahko še kaj sama svoj mojster?

Lp

1. A to dela samo z določenim cd-jem ali vsakim
2. Če z vsakim, bi bilo potrebno očistiti leče ali pa na novo inštalirati Windowse.
3. Zadnja možnost je kupiti novega (8.000 sit)

P.S.
S kabli je vse v redu. Če bi bili kabli poškodovani, računalnik sploh nebi prepoznal cd-roma.

Ali ta enota z drugimi cd-ji dela normalno ? Mislim na predvajanje, naredi test z glasbenim CD in poročaj.

Kateri program za peko uporabljaš ? Katere CD-je, si z njimi že pekla ali so kakšni taki da tvoji pečici ne odgovarjajo ?

Sorry, malce izgubljena v vesolju;)

1. To dela z vsemi CD-ji – originalne in posnete “tretira” enako nikakršno
2. Pekač sem vzela ven, očistila lečo in je bilo še naprej isto.
3. Kupila sem nov pekač, ga zmontirala in ta pa zdaj bere vse, vidim vse, pregledujem lahko vse, imam pa nov problem – nič ne slišim – ob predvajanju ni zvoka in imam namesto glasbe prisluhnimo tišini:)

V DVD-romu pa vse špila bp, tako da zvočna najbrž ni, v sistemu piše, da vse naprave delujejo pravilno, torej? Kaj še manjka oz. kaj še storiti?

lp

Bolj banalno vprašanje – si kabel za zvok priključila na enoto ?

čakej, da se razumemo: isti CD – recimo filmček vtakneš v DVD in dela, vtakneš oa v pekač pa ni zvoka?

ali

gre za glasbeni CD?

Preden vsi umrete od smeha – ne, nisem blond, pa vseeno:)

En majhen kabelček je osamljen počakal v škatli in Kerč, hvala tebi, da ni tam tudi ostal.
Torej – ZMAGA pametnih, ki skupaj več vedo;)

Zdaj vse špila in snema in predvaja b.p., hvala do naslednjič!

lp

Ne, nisi blond. Na ta mali kablček smo že vsi vsaj enkrat pozabili.:))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close