Najdi forum

Peka Super VCD

Sam iz sledečega področja nimam izkušenj, pa vas prosim za pomoč.

Sodelavcu bi rad iz filma v AVI formatu posnel CD katerega bo lahko gledal na DVD playerju (externa enota). Mislim da govorimo o Super VCD formatu znotraj Nerota.

Pa sem poizkusil ustvariti nov SVCD in uvoziti AVI datoteko. Noč se ne zgodi, oz. ne pojavi se mi gumb za pečenje. Pa me zanima ali je potrebno AVI kam uvoziti (pri novi kompilaciji so datoteke EXT, MPEG2, SEGMENT in SVCD). No, kamorkoli sem AVI posnel – nič se ne zgodi. Malo vas bom prosil za pomoč.

In kako je z podnapisi ? Trenutno so celo v txt formatu, spet pri drugem filmu pa v sub-u.

Hvala za pomoč !

Za samo peko poglej malo tule , za dodajanje podnapisov pa tule .
Če pa je kaj nejasnega pa lahko še kakšno rečemo.

Ja, to sem bral. Medtem sem probal z Nerotom (zadnja verzija) in vodim da bi sicer šlo, je pa AVI dolg 700 MB, pri pretvarjanju pa gre pri Nerotu črta čez 825MB. Ne najdem pa nastavitev kje določiš da gre na več CD-jev. In kakor sem opazil mora iti stvar strašansko počasi…

Mislim, da Nero ne zna sam razdelit na več cdjev, tako kot če pečeš muziko, če imaš preveč, je pač preveč.

V takem primkeru je verjetno najbolje filme najprej pripraviti z enim od omenjenih programčkov in nato peči.

Sem najdel nastavitev v Nerotu kjer določiš na koliko min naj poizkuša program skompresirati posnetek. V štirih urah je naredil le 40% in to pri 40x peki, seveda sem prekinil..

In tudi drugi programi za pretvarjanje niso nič kaj hitrejši. Sodelavec je že potolažen in bo šel raje v videoteko….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close