Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika peka kruha v aparatu

peka kruha v aparatu

Imam aparat za peko kruha, ki pa mi kruha na vrhu ne zapeče dobro. Skorja ni močna (oz. je skoraj ni) in ne porjavi. Spodaj in ob strani zapeče dobro, na vrhu pa ne. Se komu dogaja enako? kaj svetujete?
Hvala! Arja

Meni tudi ne naredi take skorje kot jo ima v trgovini kupljena štruca. Je pa malo bolj zapečena, če dam po končanem programu še za nekaj minut pečt, cca 15 minut.

Ali to pomeni, da izbereš program za dopeko? Meni spodaj in ob strani naredi krasno skorjo. Zgoraj pa nič. Bolj skuha, kot speče. Aja, imam Clatronic-a.

Ja, zadnji program je samo peka. Imam pa Severina. Poskusi. Zažgat se menda ne more. Enkrat sem ga “pozabila” in se je eno uro več pekel, pa ni bil nič zažgan, le trd je bil, skoraj kot prepečenec :))

kje sta kupili ta stroj in koliko je stal in če se ga splača kupiti.
Kupila ga bom, če je vredu in ne predrag.

Moj Severin je bil lani v Media svetu (Lj.) cca 20.000 sit. Sem pa nekaj dni nazaj v Merkurju na Rudniku videla Clatronica, ki ima dve metlici (Severin samo eno). Po moje je boljše, čeprav moj tudi fino zmeša. Clatronic pa je okrog 25.000 sit.

S Severinom sem zadovoljna. Ima kar nekaj programov, od belega kruha, do polnozrnatega, kratki program (v eni uri zmeša, vzhaja in speče), program za delanje marmelade (tega še nisem poskusila), itd.

Naj še Arja pohvali svojega :)))

Jaz sem pa kupila Clatronic-a v Media Svetu. Stane 24.900 sit (v Merkurju je nekoliko dražji). Ima res dve mešalki in odlično mesi testo (prav zanimivo je gledati skozi okence). Sem sicer še vajenka, a peka kruha v aparatu je nadvse preprosta. Ima vse, kar je omenila Asja, dela testo za pizzo, potice…, kuha marmelado (nisem poskusila)… Speče pa do cca. 1,3 kg veliko štruco (ali pa manj, seveda). Ima pa temu primerno večjo posodo kot Severin. Ko sem malo brskala in spraševala po “kulinariki”, sem ugotovila, da ga nisem “pihnila”, ko smo nabavili omenjeni aparat, ampak je bila izbira očitno dobro (večja količina in dve mešali).
Saj aparati več ali manj nudijo enako. Razlika je le v količini končnega produkta.
Dober tek!
Arja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close