Najdi forum

peka CD-jev

Pozdravljeni!

Po novem imam probleme s CD pekačem. In sicer s peko na Smartbuy CD-je, na ostale peče normalno (tudi vse CD-RW). Za peko uporabljam Nero 5.5.10.15 in imam Teac-ov CD recorder 52X. Med samim pečenjem na ta CD recorder buffer level močno niha (od 80 – 5%), posledica tega pa je, da datotek na CD-ju ne morem vedno odpreti. Naj povem, da je do pred kratkim vse delalo OK, sedaj pa naenkrat težave in to samo pri omenjenih CD-jih. Vmes nisem spreminljala nobenih nastavitev, imam po seveda vključen overburn, pečem pa vedno na manjši hitrosti kot CD-ji to dopuščajo. Sem najprej tudi mislila, da so problem procesi, ki tečejo v ozadju, vendar temu ni tako.

Torej kakšna ideja kaj naj bi bilo narobe ali naj se preprosto sprijaznim, da je moj pekač alergičen na Smartbuy in naj zamenjam CD-je ali pekača?

Vnaprej hvala za pomoč.

Lp, Lara

Draga Lara, glede na pestro ponudbo cd-jev, predlagam zamenjavo.
Poskusi recimo Trax Data, cena je skoraj enaka – perverzno nizka, bi rekli tipčki iz Microsofta Slovenija.

Smartbuy ima očitno težave, ali pa so naši vrli uvozniki naleteli na slabe serije. Skratka, tudi po lastnih izkušnjah to blagovno znamko odsvetujem.

Prej sem imel Philipsov pekač, sedaj pa že kar nekaj časa Teaca. Pri prvem sem skuril skoraj vsak tretji CD, pri Teacu pa tudi enega še ne ! Dela mi na vseh znamkah CD-jev, morebiti pa si fasala res kako škrt robo. Predvidevam da res, na to mislim zaradi baferja. Poiskusi pri kakem frendu, drugače pa mirno lahko rečem da je Teac zakon, teh par plat pa vrži v koš in pozabi nanje !

Vidiš Primož, kakšne razlike so možne. Dokler sem imel Philipsa (4x), sem zapravil le malo cd-jev. Za novega Teaca 52x pa tega ne morem trditi. Glede Smartbuyev sem prepričan, da je kriva njihova slaba kakovost v zadnjih serijah (to potrjujejo tudi trgovci), vendar pa Teacu se zdaleč ne zaupam toliko kot sem Philipsu.

Jaz sem imel pa Philipsa 8x, Teaca pa imam sedaj 40x. Izkušnje pa take kot Primož(2). Niti enega CDja nisem uničil, prej pa na kubike.

Malo me čudi glede tega da ne zaupaš Teacu, jaz sem zelo zadovoljen; tudi v trgovinah ti bodo potrdili da je Teac ZAKON. Tako v delovanju, dostopnem času in svojim tihim delovanjem, imel sem prej tudi CD pogon 32x od Teaca – zelo zadovoljen.

Tudi jaz bi se pridružil mnenju da gre morda za slabo kvaliteto CD ploščkov. Verjetno res ne more biti drugega krivo za neuspelo pečenje.

Ko so bili Teaci še po 25.000, so bili kvalitetni, sedaj menda niso več tako dobri.

Če vprašaš mene, nazaj v trgovino z pekačem. Jaz sem imel teaca 48x in sem z njim zaparavil na kubike cd-jev, ker mi je delal isto stvar kot tebi lara.
LP

No ja, da ne bomo samo po cdjih in pekačih pljuvali, če ti record buffer tako skače, ponavadi pomeni, da mašinca ne more zadovoljit potreb pekača in mu ponavadi ne more dostaviti zadostno količino podatkov za peko. Seveda tu pride na svoj račun overburn, vendar ponavadi cd z ogromnokrat prekinjenim pisanjem ni tako berljiv kot cd pečen v enem šusu.

Sigurno je prva stvar, ki jo lahko narediš zelo neboleče (za denarnico) ta, da zamenjaš znamko cdjev. Pskusi zapeči tudi kak cd z hitrostjo tam od 12-20X.
Če podatke pečeš iz svojih diskov, potem je mogoče pametno zalaufat kak defrag. Če jih slučajno pečeš iz sharanih diskov, potem si podatke najprej prekopiraj na svoj disk, ali uporabi opcijo, naj Nero sam podatke najprej spravi v Cache na lokalnem disku.

Še ena opcija je ta, da naložiš najnovejši firmware svojega pekača.

Če vse to odpove, potem stvar verjetno ne bo tako neboleča za tošl.
Potem je problem res lahko v samem pekaču (če je v garanciji, potem hitro nazaj v štacuno), lahko pa so kaki problemčki v sami mašini (v večini primerov so potem lahko krivi diski).

Skratka opazuj svojo mašinco, ali se vede nenormalno le pri peki, lai se ti dogaja, da se mašinca ne odziva tako kot bi se morala tudi pri drugih opravilih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close